diy

Itse tehty käsilaukku Marimekon Kukkatori markiisikankaasta

By Annika - helmikuuta 07, 2022

Ommeltu Marimekko kukkatori laukku

Ollessani vielä innoissani tämän tädilleni tehdyn Unikko-laukun onnistumisesta, halusin totta kai tehdä samanlaisen myös itselleni. Kangasta en lähtenyt ostamaan, sillä halusin hyödyntää aiemmin kunnostamieni retro-jakkaroiden päällystämisestä jäljelle jäänyttä Marimekon Kukkatori-markiisikangasta.

Tädille tehty Unikko-kassi

Vanhat 70-luvun jakkarat kunnostuksen jälkeen

Kassin kokoa rajoitti kuitenkin kankaan määrä, josta sain aikaan vain 30cm (leveys) x 26cm (korkeus) x 8cm (pohjan leveys) kokoisen käsilaukun aiemmin tehdyn 45x35cm shopperin sijaan. 

Alla olevassa kaavoissa (ei mittakaavassa) on nähtävissä että käytetyn kankaan alkuperäinen koko oli kassiin 68x32cm ja hihnoihin joita on 2kpl tuli molempiin 35 x 10 cm kokoiset palat. 

Laukku-osan kaava: 



Hihnojen kaava:


Ompelin laukun suurimmaksi osaksi samalla tekniikalla kuin aiemman Unikko-kassin, eli prosessista voi lukea tarkemmin siinä postauksessa. Ainoastaan hihnoihin minulla ei ollut kangasta niin että olisin saanut niistä leikattua kahta 12cm leveää palaa, joten leikkasin vain 10cm leveitä ja käänsin niiden pitkät reunat ensin 2cm sisäänpäin ja sitten taitoin tämän tuloksena saadun 6cm leveän palan vielä kaksin kerroin, jolloin sain näistäkin hihnoista sen 3cm leveitä. Hihnat kun pujotetaan laukun yläkäänteen alle ja käännetään pystyyn laukun yläpuolelle tulee niistä lopulta silloin n. 30cm pitkät.



Käytin tähänkin kassiin silitettävää tukikangasta joka yhdessä markiisikankaan kanssa takasi sen että laukusta tuli tosi tukeva, eli se pystyy seisoo itsessään pystyssä.


Ommeltu Marimekko kukkatori laukku

Ommeltu Marimekko kukkatori laukku


Ommeltu Marimekko kukkatori laukku

Ommeltu Marimekko Kukkatori laukku






  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

2 comments