DIY Mansikka kassi kesään

By Annika - toukokuuta 28, 2023


 Kesän ostos- ja hupireissuja varten ompelin tällä viikolla tämän ihanan pirteän mansikka-kassin. Löysin tämän Marimekon kankaan viime loppukesästä kirppikseltä, ja sitä jäi vielä tämänkin jälkeen paljon yli muihin projekteihin. Aiemmin olen tehnyt tästä samasta kankaasta myös penaaleita. 



 Tein kassista suht. saman kokoisen ja mallisen kuin Marimekon logokassista (45x45cm)  sillä se on mielestäni juuri sopivan kokoinen ja hihnat ovat mukavan pituiset. Eli jos haluat tehdä itse samanlaisen kassin niin tässä on mitat tarvittaviin kangaspaloihin ja ohjeet kassin kokoamiseen.

Aloitin työn silittämällä koko kankaan, piirtämällä siihen neljä palaa kassia varten (2 hihnaa ja 2 kassin puolta) ja leikkaamalla ne irti.

Hihnat:
2 samankokoista palaa: 8 x 76cm

Kassi-osa:
2 samankokoista palaa: 47 x 52 cm


Hihnojen ompelu:

Taita hihnapalojen pitkät reunat molemmilta puolilta 1cm sisäänpäin ja sen jälkeen taita jäljelle jäänyt 6cm paksuinen hihnapala keskeltä kahtia (edellisessä vaiheessa käännetyt reunat jäävät hihnan sisälle piiloon). Ompele molempien palojen pitkät sivut umpeen jolloin tuloksena on 3 x 76cm pituiset hihnat. 

Kassiosan ompelu:

Aseta palat oikeat puolet vastakkain ja kiinnitä nuppineuloilla niiden sivu- ja alareunat kiinni toisiinsa. Ompele kaikki paitsi yläosan sivut yhteen.

Kokoaminen:

 Anna kassiosan olla vielä käännettynä nurinpäin ja käännä sen yläosan reunat kaksi kertaa 3cm kankaan nurjalle puolelle päin ja kiinnitä taitteet nuppineuloilla. Aseta ommeltujen hihnojen päät taitteiden sisään keskelle niin että niiden etäisyys reunoista on 15cm ja taita ne yläreunan yli jolloin ne osoittavat nyt kassin yläpuolelle.



Ompele yläreunan taite kiinni ja lopuksi ompele hihnojen kiinnityskohtaan neliöt jotta hihnat pysyvät tukevasti kassissa kiinni. Viimeistele langanpäät ja käännä valmis kassi oikein päin.








  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments