Kirppislöydöt heinäkuu 2023

By Annika - heinäkuuta 30, 2023


Viime kuussa mainitsin käyneeni jopa viiden eri paikkakunnan kirppisellä, mutta tässäpä kuussa tuo ennätys rikkoutui yhdellä lisää, eli kaiken kaikkiaan vierailin kirppiksillä Helsingissä, Espoossa, Kirkkonummella, Kuhmossa, Kajaanissa sekä jopa Ruotsissa. Löytöjen määrässä tämä ei harmillisesti näkynyt, sillä esim. vaikka Tukholmassa kiertelin kymmenkunta eri lähetys- ja hyväntekeväisyys kirppistä sekä antiikkipuotia, niin mitään en löytänyt. Tai olisihan siellä ollut vaikka mitä ihanaa muttei vaan mitään sellaista mikä olisi kolahtanut niin kovaa että sen olisin jaksanut raahata takaisin kotiin. Eli taas on tyytyminen ihan vain näihin kotimaisiin kirppislöytöihin.

Kuviopapereita askarteluun yh. 3e, Suutarilan Kirppis, Helsinki

Onnittelukorttien askarteluun löytyi edullisesti useampi hieno kuviopaperiarkki.


Kaj Franck 1428 maljakko 8e, Aino Kirppis, Kannelmäki Helsinki

Kun näin tämän maljakon kirppiksen hyllyllä siinä oli minusta heti jotain tuttua, mutten saanut päähäni sen valmistajaa/suunnittelijaa, eikä hintalapussakaan sitä oltu mainittu, mutta pienen googlettelun perusteella se selvisi Kaj Franckin Nuutajärvelle tekemäksi maljakoksi. Koska pidin sen muodosta ja se sopi niin hyvin yhteen omistamieni Tamara Aladinin lila-sarjan lasien kanssa ostin sen heti. 


Maljakko pääsi paraatipaikalle olkkarin hyllylle muiden sinisävyisten maljakkojeni kanssa. Vasemmalla oleva Juno maljakko on saatu äidiltä (hän oli ihan hyvillään päästyään siitä eroon sillä ei ollut sen väristä ikinä oikein tykännyt), 1428 maljakon oikealla puolella on viime kuussa 25 eurolla löytämäni neodyymi Pala maljakko ja sen vieressä Kastehelmi-kääntömaljakko jonka löysin tänä vuonna myös 25 eurolla. Myös tuo Artekin hylly on käytettynä ostettu, ja se maksoin vain satasen, sillä alkuperäinen omistaja oli petsannut sen, onneksi taitavasti.


Arabian Fasaani sarjan pieni tarjoiluastia 8e, Aino Kirppis, Kannelmäki Helsinki

Sain hiljattain tädiltäni lahjaksi käsisaippuaa, ja en voinut vastustaa kirppiksellä tätä pientä ja vanhaa Arabian astiaa joka oli kuin sille tehty. Olen tähän asti pitänyt käsisaippuoita pienessä kastehelmi-sarjan kahvikupin asettilautasella, joka on auttamatta liian pieni, niin tosi kiva että nyt on minulla varsinainen saippuakuppikin. Tätäkään ei oltu hinnalla pilattu varsinkin kun kunto oli näin hyvä. En oikein löytänyt googlettemalla tietoa mikähän tämän pienen kipon alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut, mutta ilmeisesti jotain ruokaa siitä on tarjottu vai onkohan tätä fasaani sarjaa tehty myös muuhun kotitaloustarpeeseen kuin ruoanlaittoon...


Arabian Fasaani sarjan syvä lautanen, 5e, Muija, Kannelmäki Helsinki

Samalla Kannelmäen reissulla löytyi Aino kirppiksen läheltä ihanasta Muija- antiikki-/retroliikkeestä tämä saman Fasaani sarjan lautanenkin. Kuten viime kuukauden kirppispostauksessa sanoin olen viehättynyt viime aikoina näihin vanhoihin lautasiin, joten en voinut vastustaa tätä. Hinta oli yllättävän edullinen mutta myyjän mukaan sitä selittää se että tämä on tehty Suomen Arabian tehtaan sijaan Ruotsissa eli siinä ei ole Arabian leimaa.


Arabian SL-ruukun yläosa/suojaruukku, 20e, tori.fi

Mainitsin myös viime kuukauden kirppislöytö-postauksessa siitä kun sain taannoin ilmaisena kaupanpäälliseksi kaksi Arabian SN-ruukun aluslautasta ja yhden SL-mallin aluslautasen, joille olen yrittänyt siitä asti etsiä pareiksi oikean kokoisia suojaruukkuja. Noille kahdelle SN-lautasille löytyi ruukut viime kuussa Sukevan Rompepäiviltä, ja onneksi kauaa minun ei tarvinnut etsiä viimeistä SL- suojaruukkuakaan, sillä sen bongasin tori.fi:stä ja kävin sen noutamassa samalla reissulla kun kävin tuolla Aino-kirppiksellä ja Muijassa Kannelmäessä. 


Tämä onkin aika iso verrattuna noihin ennestään omistamiini SN-ruukkuihin.


Taika pussilakanasetti 25e, Velikulta kirppis Kirkkonummi

Kävin ensimmäistä kertaa katsastamassa Kirkkonummen, ja sen ainoan kirpputorin eli Velikullan. Toista kertaa en niin kauas yhdelle pienelle kirppikselle lähde Helsingistä käsin, mutta onneksi tyhjin käsin minun ei tarvinnut sieltä poistua. Löysin nimittäin avaamattoman Iiittalan Taika sarjan pussilakana-pakkauksen, jonka hankkimista olen joskus harkinnut, mutta koska pussilakanat yleensä kestää monta vuotta niin tarvetta niille ei usein ole, mutta nyt kun olin sattumalta kesäkuussa heittänyt yhden kauhtuneen setin pois niin ostin sitten tämän tilalle. Hinta oli mielestäni sopiva, sillä satiinipussilakanat ovat yleensä aika arvokkaita ja tätäkin mallia olen nähnyt myytävän uutena vähintään viidelläkympillä.


Kukkatuki/-pidike maljakkoon 3e, Kuhmon Rompetori-tapahtuma

Kuhmon rompepäivät ei ollut löytöjen suhteen yhtä hyvä kokemus kuin aiempina vuosina Sukevan ja Iisalmen rompepäivät, mutta syynä olikin varmaan se että kävin Kuhmon tapahtumassa sunnuntaina ja suurin osa hyvästä tavarasta oli edellisinä päivinä jo myyty ja osa myyjistäkin oli poistunut paikalta. Jotain sentään löysin eli tämän kukkatuen jollaista olen etsinytkin aiemmin kirppareilta mutta aina niiden hinnat ovat olleet tarpeeseen nähden liian suuria. Tällä hintaa oli 3 euroa eli juuri sopivasti. 


Seinälautasen pidike 3e, Tavarakirppis, Kajaani

Törmäsin näiden kätevien pidikkeiden olemassaoloon Kirppisrakkautta blogissa ja pitihän minunkin tällainen ostaa kun vastaan tuli. Tosin myönnän että heti ei tälle tarvetta ole, mutta tykkään seinälautasista koriste esineinä, joten jos nyt vastaan sattuu joku reiätön kappale niin saan sen helposti sitten seinälle.

  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments