diy

DIY Sohvatyyny jämämateriaaleista

By Annika - helmikuuta 16, 2022

 


Tiedättekö kun jostain ompeluprojektista jää ylitse hankalan muotoisia kangaspaloja, joita ei toisaalta haluaisi heittää pois, mutta joiden hyödyntäminen on haastavaa? Innokkaana ompelijana tätä tapahtuu ainakin minulle usein, tosin tässä tapauksessa sain kuin sainkin idean mitä tehdä tälle verhon ompelusta yli jääneelle pitkälle, mutta kapealle kangaspalalle (140x32cm). 

Eli ajatuksena minulla oli tehdä siitä pieni sohvatyyny, sillä tämä Marimekon Maalaisruusu-kuosin värit sopivat hyvin muuhun sisustukseen. En halunnut ostaa tätä varten mitään uutta materiaalia, ja siksi tämä oli aika helppo tehdä, sillä tähän ei tullut vetoketjua tai erillistä sisätyynyä. Sen sijaan tyyny avautuu takapuolelle tulleella taskulla, ja sisälle hyödynnän vanhojen, komerossa pitkään lojuneiden, sohvatyynyjen sisukset. Näin pällinen on helppo välillä pestä, kun sisätäytteen saa helposti ulos. 


Käänsin ensin lyhyet sivut kaksi kertaa 1 senttimetri sisäänpäin ja ompelin käänteet kiinni.


Asetin kankaan lattialle oikea puoli ylöspäin, ja käänsin lyhyet sivut toistensa päälle 10cm lomittain jolloin syntyy se alussa mainittu tasku. Kuten kuvasta näkyy ei aukko tule ihan keskelle tyynyn takaosaa, vaan reilusti sivuun, jolloin tyynyn etupuolella kuvio eli ruusut asettuvat nätisti tyynyn keskelle. 




Kiinnitin käännökset nuppineuloilla ja ompelin pitkät sivut umpeen.


Sitten silitin tyynyliinan ennen sen kääntämistä oikeinpäin ja kuten sanottu täytin tyynyn vanhojen käyttämättömien sohvatyynyjen sisätäytteellä. Takana oleva tasku on sen verran syvä ettei täytettä pääse tursuamaan ulos.


Valmiin tyynyn kooksi tuli n. 30 x 60cm





  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments