Kangasvaraston esittelyä

By Annika - toukokuuta 13, 2023

Minusta on kiva katsoa somesta muiden ompeluharrastajien kankaiden esittelyjä, joten ajattelin itsekin tehdä vastaavan tässä blogijutussa. Ja koska olen aikamoinen hamstraaja, niin kankaita on tosiaan kertynyt jemmaani jonkin verran ilman varsinaista ajatusta mitä niistä tekisin. Toisaalta aina kun haluan ommella jotain niin minun tarvitsee harvoin lähteä varta vasten kangasostoksille, sillä pystyn hyödyntämään varastoani hyvin.

Ostan kankaani paljolti kirppareilta tai kangaskauppojen palalaareista, sillä ompelemani jutut ovat yleensä aika pieniä eli niihin riittää pienempi määrä kangasta. Tykkään ommella myös paljon sisustustekstiilejä ja laukkuja, joten ostamani kankaat yleensä soveltuvat parhaiten niihin. Haluaisin kyllä opetella ompelemaan itselleni vaatteita, mutta se on sen verran iso urakka etten ole vielä sitä ehtinyt aloittaa.

Nämä Marimekon retrot kangaspalat on löytyneet kirppareilta (paitsi ylempi punainen kangas saatu tädiltäni), huokeisiin 1-2 euron hintoihin.

Tuosta punaisesta Marimekon Troikka kankaasta olen ommellut sukulaisilleni pari tällaista kännykkälaukkua:

Fidoista löytyy myös paljon ihania retroja tekstiileitä, ja yhden löytämäni tyynynpäällisen muokkasin suojahupuksi ompelukoneeseen.

Nämä pitsinauhat on alun perin edesmenneen isotätini aluslakanoista leikattuja. Lakanat olivat jo kauhtuneet, mutta nämä hyväkuntoiset nauhat oli kummitätini fiksusti säästänyt, ja hän antoi ne sitten minulle ompeluprojektejani varten. Minulla ei ole vielä ollut näille käyttöä, mutta näistä saisi kauniit reunukset esim. tyynynpäällisiin tai laukkuihin.


Tämä vanha liina on myös isotätini peruja, mutta koska en itse käytä pöytäliinoja paljoakaan sisustuksessa, niin olen halunnut säilyttää tämän sitä varten jos pystyisin hyödyntämään sen johonkin muuhun jolle minulla olisi käyttöä. Tein esim. aiemmin toisesta hänen liinastaan kolikkokukkaron.

Tykkään muutenkin tehdä paljon penaaleja ja pussukoita ja niistä muutama kuva tässä.


Nämä Kaunisteen söpöt kangaspalat sain Kaunisteelta itseltään ilmaiseksi yhteistyösomejuttuja vastaan, ja osan niistä olenkin jo hyödyntänyt, mutta nämä palat odottavat vielä inspiraatiota mitä haluaisin niistä tehdä.  Tuosta oikeassa alakulmassa olevasta mökki-aiheisesta kankaasta tulisi esimeriksi kiva keittiöpyyhe tai laudeliina kesämökille.

Tässä nuo aiemmin käyttämäni palat ja mitä niistä ompelin:

Tätä kaunista valkoharmaata kangasta ostin Eurokankaan palalaarista isovanhempieni vanhan tuolin verhoilua varten ja sitä jäi reilusti yli vielä muihin projekteihin. 


Nämä Marimekon kankaat on löytyneet Herttoniemen Outletin kangaspalalaarista. Varsinkin tuo luonnonvaalean/vaaleansininen unikkokangas on aivan todella ihanaa. Näistä olen aiemmin tehnyt paljon kasseja ja tyynynpäällisiä.

Tässä vielä lopuksi yksiväriset kangaspalat joita käytän pussukoiden ja laukkujen vuorien ompeluun. 




  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments