Kirppislöydöt elokuu 2023

By Annika - syyskuuta 01, 2023


Tämä kuu oli jälleen hyvä kirppistelykuukausi, sillä löysin vaikka mitä kivoja vintage-juttuja ja syksyvaatteita. Olen nähtävästi hurahtanut myös uuteen keräilykohteeseen, eli vanhoihin värikkäisiin maljakoihin, mitä todistaa useampi tässä kuussa tehty kirppisostos.

Gap sininen samettipaita 5e, Punavuoren patina Helsinki

Ensimmäisenä kirppisostoksena tässä kuussa oli tämä syvänsininen Gapin samettipaita joka löytyi vakkarikirppikseltäni Punavuoren Patinasta. Se on ihanan lämmin ja pehmeä päällä joten se on täydellinen syksyyn.


Tapio Wirkkalan 2204 mehulasit 4kpl yht. 23e, Dallapen puistokirppis Vallila / Kellari-kirppis Porvoo

Ostin  tämän kuun ensimmäinen sunnuntai Vallilan perinteiseltä puistokirppikseltä tuon vasemmanpuoleisen vihreän lasin 6 eurolla. Luulin sitä ostohetkellä ulkomaiseksi pieneksi maljakoksi, kunnes kotona googlettamisen yhteydessä selvisi että se onkin kotimainen Tapio Wirkkalan suunnittelema ja vuosina 1956-1969 tuotannossa ollut mehulasi. Olen viimeaikoina etsiskellyt kirppiksiltä tuloksetta itseäni miellyttäviä isompia drinkkilaseja ja nyt tämän ostettuani päätinkin käyttää tätä maljakon sijaan siihen tehtävään. Nestettä näihin mahtuu 4dl eli ovat oikein passelit esim. saunasiiderin juomiseen. 

Halusin myös totta kai löytää näitä vielä lisää erivärisinä jotta niistä riittäisi vierasvaraksi asti. Yleensä kun jotain tiettyä asiaa lähtee kirppiksiltä varta vasten etsimään niin sitä ei löydy millään, mutta jotenkin harvinaisesti kävi niin että alle viikkoa myöhemmin Porvoon reissulla löysin yhden lasin turkoosina 5e hintaan ja toisena sunnuntaina Dallapen puistokirppiksellä löysin vielä kaksi sinistä lasia yhteensä 12 eurolla. Antiikkiliikkeissä näitä laseja näkee myytävän hieman alle parikymppiä per kappale, joten näiden hinnat oli mielestäni oikein kohtuulliset. Vielä haluaisin löytää ainakin yhden punaisen lasin kokoelmaan mukaan.

Trenssitakki 10e, Jussin jättikirppis, Porvoo

Vierailin tässä kuussa ensimmäistä kertaa Jussin jättikirppiksellä, ja sieltäkin lähti mukaan pari juttua. Enemmänkin varmasti olisi mutta vaikka paikka onkin iso, niin hintataso oli aika korkealla mikä hillitsi ostosintoa.

Ostoslistalla on ollut koko kesän vaalea trenssi-takki syksyyn jollaisen sieltä kuitenkin onnistuin löytämään.  Tässä on kivan vaalean viileä sävy mikä sopii omaan väritykseeni hyvin, se on mukavan paksu pitämään syysviiman loitolla, ja mikä tärkeintä se on sopivan pituinen tällaiselle pystysuorasti rajoittuneelle henkilölle. 

Ralph Laurenin college-paita 25e, Jussin jättikirppis

Olen kuolannut Ralph Laurenin lippu-neuleen perään jo jonkin aikaa, mutta koska käytettynäkin niiden hinta on todella tyyris, niin en ole edes harkinnut sellaisen ostoa. Tässä kuussa pääsin kuitenkin hieman lähemmäs tuota unelmaa kun löysin tämän saman merkkisen valkoisen hupparin jossa on tuo Amerikan lippu hihassa. Harkitsin hetken viitsinkö maksaa käytetystä hupparista näin paljoa, mutta tämä merkki tosiaan ei ole halpa (uutena tämä on maksanut päälle satasen), ja koska se oli hyvässä kunnossa ja tiesin sille olevan käyttöä, niin rohkenin sen ostaa.

Marimekon punapinkkiä unikkokangasta 5e, Bella-kirppis, Helsinki

En ikinä voi jättää kirppiksillä välistä hyviä ompelukankaita joten tämä reilunkokoinen pala lähti mukaan. Tein samanlaisesta kankaasta joitain vuosia sitten istuintyynynkin niin tykkään väristä kovasti.


Saara Hopean SH 105 maljakko 10e, Aino kirppis, Kannelmäki Helsinki

Viime kuussa ostin tältä samalta kirppikseltä Kaj Franckin sinisen maljakon ja tässä kuussa taas tämän nätin pienen maljakon josta olen 99% varma että se on Saara Hopean käsialaa. Mittojensa perusteella se ainakin täsmää prikulleen tuohon SH 105:n pienempään malliin, mutta tätä väriä en ole nähnyt livenä aiemmin. Laatutavara-sivuston mukaan tätä mallia on valmistettu 50-luvun alussa. 


Vanhoja kiiltokuvia länsi-Saksasta 1e, Emmaus Lauttasaari

Vaikka keräilenkin pääasiassa tarroja, niin joskus tulee vastaan niin ihania vanhoja kiiltokuviakin jotka pääsevät samaan keräilykansioon mukaan. Tällä kertaa löysin näitä hyväkuntoisia satu-aiheisia kiiltokuvia joita on made in- leiman mukaan tehty länsi-Saksassa, eli aivan uusia nämä arkit eivät taida olla.


Kaj Franckin 1422 maljakko, 5e, Mankkaan Akseli, Espoo

Myös tämän maljakon muotokieli sekä suunnittelija (ja hinta!) miellytti sen verran että se oli pakko ostaa. Tämä sopii myös hienosti väriltään yhteen tuon Saara Hopean maljakon kanssa.




Iittalan/Nuutajärven Kartio maljakko 10e, Dallapen puistokirppis Vallila, Helsinki

Vaikka minua pääasiassa kiehtoo enemmän nuo 50- ja 60-luvun lasiesineet niin en voinut vastustaa tätä uustuotanto-kartio maljakkoa. Minulla on tämänväriset kartio-kynttilänjalat entuudestaan, niin tästä tulee niille hyvä kaveri kattauksia ja muuta esillepanoa varten.



Juoru 1e + kesäkurpitsa 1e, Dallapen puistokirppis Vallila Helsinki

Tämä pieni Arabian ruukku on odottanut kaapissa että löydän siihen jonkun sopivan kasvin ja eräs sunnuntai puistokirppiksellä törmäsin yhteen kivaan myyjään jolla oli myynnissä mm. näitä juorun pistokkaita, joten ostin tällaisen missä on kaksi eri lajiketta samassa. Ostin häneltä myös jättimäisen kesäkurpitsan joita hän oli tuonut myyntiin viljelypalstaltaan. Yhteensä nämä löydöt kustansi vain 2 euroa.


Mio, poikani Mio teatterijuliste, 12e Immanuel kirpputori, Kajaani

Kuukauden viimeinen löytö oli tämä hieno graafinen juliste joka löytyi Kajaanin reissulta Immanuel kirppikseltä. Sen on piirtänyt Måns Hedström (1943-2005) joka oli tunnettu teatterilavastaja, pukusuunnittelija ja graafikko. Tämän mainosjulisteen hän piirsi vuonna 1985 Mio, poikani Mio satunäytelmää varten. Googlettelun perusteella epäilen kyseessä olleen Lahden teatterin produktio ja ensi-ilta näytelmällä oli 12.5.1985, tai näin ainakin tuossa julisteen alalaidassa lukee.

Itselle tämä Astrid Lindgrenin kirja ei ole tuttu, mutta juliste oli niin hieno että se oli pakko ostaa. Yritin googlettaa millaisia muita julisteita Hedström on tehnyt, ja vaikka montaa ei google löytänyt, niin kaikki joihin törmäsin oli mielestäni yhtä kivoja. Harmi ettei niitä ole saatavilla enää mistään. Tämän luulen olevan alkuperäisversio, toki on pieni mahdollisuus että tämä onkin uudelleenpainos, sillä parisenkymmentä vuotta sitten Hedströmin töitä oli esillä Kaapelitehtaalla ja siellä on voinut olla niitä myynnissä. 




  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments