DIY: Värikkäät istutusruukut

By Annika - lokakuuta 17, 2021



Kerroin taannoin yhdessä kirjoituksessa kuinka päätin kaivaa varastosta kaikki siellä vuosia lojuneet vanhat ja sotketut kukkaruukkuni ja antaa niille uuden ilmeen ennen niiden uudelleen käyttöönottoa. Ruukkuja löytyi lopulta yhteensä 9kpl joista kaksi tuunasinkin jo aiemmin (jutut täällä ja täällä) joten nyt oli loppujen vuoro sillä keksin viimein mitä niille tekisin.
 


Ruukut ennen pesua ja jälkeen



Tarkoituksena on tosiaan laittaa näihin ensi kesänä kasvamaan kesäkukan siemeniä ulos puutarhaan ja halusin tehdä näistä sellaiset oikein värikkäät ja iloiset. Päätin siis yksinkertaisesti maalata ruukut erivärisiksi ja rahaa säästääkseni käyttää siihen kaikkia varastostani löytyviä maalinjämiä, sekä kalkkimaaleja ja spraymaaleja. Tuloksena oli ruukkuja valkoisena, sinisenä, mustana, lilana, keltaisena, vaaleanpunaisena ja vihreänä.



Vihreän ja valkoisen tein kalkkimaalin ja soodan yhdistelmällä jolloin ruukun pintaan syntyi myös tekstuuria. Tästä kirjoitinkin aiemmin tässä postauksessa.



Heleän vaaleanpunaisen sain aikaan sekoittamalla pinkkiä ja valkoista kalkkimaalia



Ennen maalausta maalasin lähes kaikki ruukut ensin valkoisiksi jotta lopullisista väreistä tulisivat mahdollisimman kirkkaat. Lilan väristä ruukkua en hoksannut pohjamaalata joten siitä tuli ehkä aavistuksen verran tummempi kuin olisin halunnut.






Löysin Halpa-Hallista alennuksessa näitä söpöjä liitutaulutarroja (yksi paketti maksoi 0,5e ja siinä oli yhteensä tarroja 18kpl) ja ajattelin että näistä tulisi hauskat yksityiskohdat ruukkuihin ja näihin voi kätevästi myös kirjoittaa istutettujen kasvien nimiä etteivät ne pääsisi unohtumaan.





Hintaa projektille tuli noin 8 euroa koska liitutaulutarrojen (0,5e) lisäksi minun piti ostaa lähes kaikille ruukuille aluslautaset (yht. 7,5e)

Yksi ruukku tosiaan jäi vielä odottamaan maalausta sillä haluaisin ehkä kokeilla siihen hydrodippaus menetelmää jolla pintaan saisi luotua hienon marmorointi-efektin. Tätä varten minun pitää kuitenkin tehdä ensin hieman tutkimustyötä millaisilla maaleilla ja muilla tarvikkeilla se kannattaa tehdä.











  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments