5 pientä askarteluprojektia

By Annika - tammikuuta 24, 2022




Kuluneen syksyn/talven aikana on tullut tehtyä monia pieniä DIY-projekteja, joista en ole viitsinyt erikseen kirjoitella tänne blogiin, sillä ajattelin esitellä niitä kerralla näin erillisessä postauksessa. Näistä osa on myös tehty kierrätys hengessä vanhoista jämä materiaaleista.

1. Minimalistiset kastehelmi kuvioidut jääkaappimagneetit

Tein ennen joulua askartelumassasta kastehelmikuvioisia kuusenkoristeita, ja koska massaa jäi yli, tein lopusta magneetteja jääkaappiin. 


2. Hiusdonitsit jämäkankaista

Hyödynsin vanhat jämäkankaat tekemällä niistä hiusdonitseja. Näitä tuli sen verran paljon että vien näistä suurimman osan myyntiin kirppikselle.


3. Pöytäliina jämäkankaasta

Tein tästä kauniista Marimekon kankaasta sohvatyynyt ja jäljelle jääneen kankaan hyödynsin kaitapöytäliinaksi. Tämä jää itselle käyttöön ehdottomasti.


4. Vanhan korurasian tuunaus

Askartelin tämän korurasian lähes kymmenen vuotta sitten, mutta pienen kokonsa vuoksi en ole käyttänyt sitä suurimmaksi osaksi tänä aikana. Olin aikeissa viedä sen kierrätyskeskukseen, mutta päätin sitä ennen tuunata sen uudelleen, sillä aiempi askartelutyöni oli aika heikkolaatuista. Alkuperäinen rasia oli tumman violetti ja päälle oli liimattu kasa paljetteja ja helmiä. Nyt tein siitä enemmän maalaisromanttisen ja vintage henkisen jolloin se toivottavasti miellyttää enemmän potentiaalisten ostajien silmää.


5. Pihlaja-aiheiset huovutetut pannualuset

Pöytäliinan tavoin nämä ovat jäämässä omaan käyttöön. Valmistin nämä muuten samalla tavalla kuin nämä Unikko ja Räsymatto kuvioiset pannulaput, mutta sillä erolla että huovutin nämä vain toiselta puolelta, ja toiselle puolelle ompelin huopakankaan.















  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments