diy

DIY: Vedenkestävä pussukka uimapuvulle/kosmetiikalle

By Annika - tammikuuta 20, 2022


Tämänkertaisessa Throwback Thursday postauksessa ajattelin esitellä teille muutaman vuoden takaisin keksintöni, eli vedenpitävän pussukan, joka on huippu kätevä esim. märän uimapuvun tai kosmetiikan kuljettamiseen. Löysin silloin Marimekon tehtaanmyymälästä heidän kosmetiikkalaukuissa käyttämää Tasaraita kangasta, joka on päältä puuvillaa, mutta sisäpuolelta 100% akryyliä. Tämä tarkoittaa ettei se päästä kosteutta lävitseen, ja on siksi oivallinen tähän käyttötarkoitukseen. Käytyäni viime viikonloppuna myymälässä siellä oli vielä tätä samaa kangasta saatavana, tosin punaisessa unikko-kuosissa ja mustavalkoisessa kivet kuosissa.

Mutta pussukan voi hyvinkin tehdä esim. paksusta vahakankaasta, kernistä tai tavallisesta puuvillakankaasta, johon tekee vuoren esim. muovisesta kauppakassista. Tämän lisäksi pussukkaan tarvitaan vain nyöriä.

Tekemäni pussukan kooksi tuli n. 25 x 30c x 6 cm, mikä  ainakin itsellä riitti hyvin uimapuvun säilytykseen. Näin itse kangasta menee yhteen pussukkaan sivujen saumavarat 2cm, 6 cm alapohja, ja yläreunan 4cm käänteen huomioiden 2kpl 27x37cm kokoista palaa.

Sitten töihin! Leikkaa palat kankaasta, ja aseta ne päällekkäin oikeat puolet vastakkain. Ompele ala- ja sivureunat, mutta jätä yläreunoihin 3 sentin raot nyörille jätettävää kujaa varten alkaen 4cm matkan päästä kankaiden yläreunasta.


Asettele pussukan alakulmat kolmioiksi niin että pussukan alareunan ja sivureunan taitteet tulevat vastakkain. Mittaa kolmion halkaisijaksi 6cm, ja merkitse siihen kynällä viiva. Ompele reuna viivaa pitkin umpeen ja leikkaa pois ylimääräiset kärjet pois. Siksakkasin kärjet vielä varmuuden vuoksi.



Käännä pussukka oikein päin ja käännä yläreunat pussukan sisälle niin, että kankaiden reuna tulee aiemmin jätetyn aukon alapuolelle. Ompele käännös kiinni ompelemalla läheltä kankaan reunaa. Näin myöhemmin kiinnitettäville nyöreille muodostuu oma kujanne pussukan sisään.




Leikkaa nyöristä kaksi n.60cm pätkää, ja pujota kärkeen hakaneula joka kannattaa vielä teipata umpeen niin ettei neula aukea kun nyöri vedetään pussukan suun läpi (itsehän en näin tehnyt joten ota oppia virheestäni)


Pujota hakaneulassa oleva nyöri toisesta aukosta sisään ja hakaneulaa hyödyntäen kuljeta nyöri pussukan ympäri niin, että se tulee takaisin ulos samasta aukosta. Sido nyörin päät yhteen. Toista sama toisen nyörin pätkän ja pussukan aukon kanssa. Jos olet jättänyt tarpeeksi ison reiän niin molemmat nyörit mahtuvat hyvin kulkemaan kujassa. 




Nyt pussukka on valmis ja sulkeutuu molemmista nyöreistä vedettäessä. 







  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments