diy

DIY Joulukranssi kuusenkoristeista

By Annika - joulukuuta 24, 2023

 


Tänä jouluna toteutin sen mitä jo edellisenä aioin, eli otin mallia Kirppisrakkautta - blogista ja kierrätin vanhoista joulukuusenkoristeista tällaisen ihanan överin bling-bling joulukranssin. 

Tästä linkistä pääsee muuten katsomaan noita Kirppisrakkautta blogin Eevan uskomattoman hienosti tehtyjä kransseja. )

Etsiskelin tähän marras-joulukuussa koristeita kirppiksiltä ja niitä onneksi löytyi kivasti. Kranssipohjana käytin jemmassa ollut styroksikranssia ja kuumaliimapuikkojakin minulla oli valmiina kotona. Muita aineksia kranssiin ei tarvita, ja työvälineidenkin osalta pärjäsin saksilla ja kuumaliimapistoolilla.


Itse kranssin kokoaminen on periaatteessa aika yksinkertaista - palloja vaan liimataan kuumaliimalla kranssipohjaan ja sitten toisiinsa kiinni. Mutta kuten kaikki aluksi yksinkertaiselta vaikuttavat asiat, niin tässäkin lopulta vaadittiin vähän tekniikkaa.

Aloitin kuten Kirppisrakkautta blogin Eeva yhdessä postauksessaan sanoi, eli liimaamalla isoimpia koristeita kranssin reunoille. 



Sen jälkeen laitoin vielä muutaman ison koristeen päälle ja tämän jälkeen kiinnittelin väleihin ja toisiinsa päällekkäin vielä pienempiäkin koristeita. Pallojen lisäksi kranssiin toi vaihtelua pukinnaamaiset koristeet ja kellot. Koristeiden asetteluun toi myös oman haasteensa eri väriset koristeet jotka halusin jakaa kranssiin tasaisesti.


 Kokoaminen oli kaikesta tuosta mallailusta huolimatta kuitenkin yllättävän kivaa ja oli vaikeaa saada lopetettua koristeiden lisääminen kun tässä hommassa todellakin enemmän on enemmän. 

Huomasin yhdessä vaiheessa ettei minulla ollut tarpeeksi sinisiä koristeita joten lisäsin hieman sinistä nauhaa joukkoon. Se myös piilotti erinomaisesti tuon valkoisen kranssipohjan pilkistämistä koristeiden lomasta.


Lopuksi liimasin yhden pallon irti leikatun ripustuslenkin kranssin toiselle puolelle josta sen saa kiinnitettyä ovennaulaan.


Ja tässä valmis kranssi!














  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments