Askartelu ja DIY- kohokohdat vuodelta 2021

By Annika - tammikuuta 01, 2022


Vaikka aloitin bloggaamisen vasta heinäkuussa 2021, on tästä huolimatta näiden kuuden kuukauden aikana tullut jo väkerrettyä vaikka mitä, ja myös lukijoita on ollut kirjoituksillani todella mukavasti, mistä olen hyvin kiitollinen! Viimeisimmän katsauksen mukaan blogin näyttökertojakin on kertynyt vähän päälle 11 000!

Näin uuden vuoden tultua ajattelin vielä palata hetkeksi tuohon puolivuotiseen käymällä läpi vanhoja projektejani, ja valitsemalla niistä mielestäni kivoimmat. Laitan jokaiseen kohtaan myös linkit alkuperäisiin kirjoituksiin, jos haluat lukea projekteista tarkemmin.


Heinäkuu:

1. Vanhan arkun tuunaus

Yksi kivoimmista asioista mielestäni on se, että vuosikausien jälkeen vanha, ja tunne-arvoa sisältävä esine pääsee jälleen esille sisustukseen. Näin kävi tälle arkulle, jonka sain lapsena lapsuuden kodin huoneeseeni, ja joka oli nyt viimeiset vuodet ollut vaatekaapissa säilytystilana. Viime kesänä se siis pääsi pienen tuunauksen jälkeen toimittamaan tv-tason virkaa. 



Elokuu:

2. Askon vanhan tuolin tuunaus

Tämän tuolin kohtalo oli ollut samanlainen kuin arkulla, paitsi että tämä oli lojunut meidän vanhassa varastona toimivassa ulkosaunassa noin kolmekymmentä vuotta. Nyt se sai päälleen maalia ja uuden istuimen, sekä paikan kirjoituspöydän tuolina.


Syyskuu:

3. Kukkaro isotädin vanhasta pöytäliinasta

Toinen asia josta saan paljon mielihyvää, on kun jonkin tavaran onnistuu pelastamaan roska-astialta ja näin kävi syksyllä isotätini vanhan kahvitahraisen pöytäliinan kanssa.


Lokakuu:

4. Soijakynttilöiden valmistaminen

Kokeilin viime vuonna kynttilöiden valamista ensimmäisen kerran koskaan, enkä ollut uskoa kuinka helppoa ja hauskaa se onkaan. Lisäksi kannustan ehdottomasti tekemään kynttilöitä nimenomaan soijavahasta, sillä se on kasvipohjainen materiaali, ja ei oman kokemukseni mukaan kärytä yhtä paljon kuin steariini- tai parafiinikynttilät.


5. Värikkäät istutusruukut

Ensi kesää varten tein vanhoista ja likaisista ruukuista taas uuden näköisiä maalaamalla niitä sateenkaaren jokaisessa värissä ja hieman useammassakin. 


Marraskuu:

6. Pyyhkeiden pidikkeet

Aina kaiken ei tarvitse olla niin käytännöllistä sillä pelkkä kauneuskin ruokkii sielua. Näin ajattelin ainakin näistä pienistä pyyhkeiden pidikkeistä joita tein keittiööni. 


Joulukuu:

7. Itse tehdyt joulukuusenkoristeet: tähdet puuhelmistä ja savesta tehdyt piparkakut Kastehelmi-kuviolla

Tein pitkästä aikaa taas itse kuusenkoristeita ja ne tekivät kuusesta mielestäni tosi tunnelmallisen ja rustiikkisen!


Eli siinä lyhykäisyydessään omat lempparini viime vuodelta. Mitä kaikkea sinä valmistit vuonna 2021?

?


  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments