DIY Riipus mummun hopealusikasta

By Annika - huhtikuuta 14, 2024


Olen käynyt tänä vuonna kahdella Työväenopiston hopeakorujen valmistus kurssilla, ja puuhasta innostuneena päätin viimeisimmän kurssikerran jälkeen toteuttaa vielä yhden projektin ihan näin kotioloissa. Sain siihen idean jo kauan sitten kun näin netissä monen tekevän koruja vanhoista hopea-aterimistaan, mutta homma tyssäsi silloin siihen ettei minulla ollut ennestään sellaisia ylimääräisinä ja kirppiksiltään en yhtään löytänyt. 

Pääsiäisenä kuitenkin onni potkaisi kun siivosin iskän kanssa kauan sitten edesmenneen mummuni vanhoja tavaroita ja sieltä löytyi tällainen yksinäinen kukka-aiheinen hopealusikka jonka sain juuri ajoissa pelastettua ennen kuin se olisi lentänyt iskän metalliroskikseen. Se oli hieman tummunut joten ennen kuin aloin korun tekoon puhdistin lusikan laittamalla sen foliolla päällystettyyn kulhoon jonka täytin kiehuvalla vedellä ja ripottelin veteen vielä ruokasoodaa. Tämän jälkeen kiillotin lusikan hankaamalla sitä pehmeällä liinalla.



Aloitin riipuksen tekemisen katkaisemalla lusikan varren poikki, mikä ei ollutkaan mikään helpoin homma minun pienillä askartelupihdeillä, mutta vartta vääntämällä ja puristamalla pihdeillä katkaisukohtaa eri kulmista sain kun sainkin varren katki. Sen jälkeen hioin katkaisukohdan hienolla hiekkapaperilla sileäksi.


Sitten käytin pihtejä apuna ja käänsin katkaistun pään lenkiksi niin hyvin ettei koru varmasti pääsisi karkaamaan ketjusta.



Ja ta-daa tässä lopputulos. Vaikka kukka jääkin roikkumaan väärinpäin, niin minusta on kyllä kivempi että riipus on kapea yläosasta josta se levenee alaspäin mentäessä ja sitten kärjessä on vielä tuo itse kukka. Tämä kelpaa minulle tosi hyvin joko juhliin pidettäväksi tai sitten ihan vain töihin tai vapaa-ajalle.









 

  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

2 comments

  1. Ulrika50v.blogspot.com14. huhtikuuta 2024 klo 12.51

    Kiva muisto myös mummolta !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, näin itsekin sen ajattelen että aina kun pidän tätä kaulassa niin samalla muistan mummua!

      Poista