Kirppislöydöt Huhtikuu 2024

By Annika - toukokuuta 10, 2024


Kirppistelyrintamalla on ollut tänä keväänä hiljaista, ja vapaa-aikaa onkin vienyt vastavuoroisesti kirppismyynti, sillä vuokrasin parin viikon vuokrajakson Helsingin Hietalahden OPshopista.  Ajanviennin lisäksi tuo myyntiurakka on myös aika tehokasta hillitsemään ostosintoa, kun silloin aina tajuaa sen miten paljon vaikeampaa siitä tavarasta on päästä eroon kuin sen haaliminen.

Eli olen ollut nyt viimeaikoina todella tarkka sen suhteen mitä kirppiksiltä kotiutan ja mitä en. Varsinkin kirppisvaatteiden ostamisen kohdalla olen ollut tosi kriittinen sillä oman kokemuksen mukaan huhtiostoksia tulee tosi helposti itsellä tehtyä ja jos vaatteet haluaa myydä eteenpäin niin ne meneväkin aika huonosti kaupaksi vaikka ovat ihan siistejä ja huokeahintaisia. 

Eli tämänkertainen ostospostaus onkin lyhyt ja täysin esinepainoinen, mutta tälläkin kertaa tein mielestäni aika hyviä löytöjä joista varmasti nautin pitkään.

Arabian Herkku-sarjan kastikekulho 4e, Toinen Kierros, Espoo 

Aina kun näen kirppiksellä jonkun hauskasti kuvioidun viisikymmentäluvun astian niin minun on hyvin vaikea vastustaa kiusausta ostaa se. Tämän kohdalla kun esineen hinta oli vaivaiset 4 euroa niin ostopäätös syntyi sekunnissa sen jälkeen kun olin ensin varmistanut sen olevan puhdas ja ehjä. Ainoa vika on että tästä puuttuu kansi, tosin kun pääsen tätä joskus kastikekulhona käyttämään niin en koe että kansi siinä olisi ihan välttämätön, mutta jos sellainen jostain sattuisi löytymään niin mielelläni sen hankin.

Tätä kastikekulhoa ja muita sarjan astioita on valmistettu Arabialla vuosina 1957-1962, ja ne on suunnittelut Ulla Procopé ja kuvion Raija Uosikkinen. 





Rörstrand Vallmo pullalautaset 2kpl yht.
 3,80e, Tavarakirppis Kajaani

Vanhoista astioista puheenollen on keräilyintoni näköjään kotimaan lisäksi laajentunut muihin Pohjoismaihin, sillä en voinut vastustaa näitä Rörstrandin vanhoja pikkulautasia. 



A
rabian Harlekiini maljakko 15e, OPSHOP, Helsinki

Jouduin tämän löydön kohdalla poikkeamaan säännöstäni jonka mukaan en saa ostaa kirppiksiltä maljakkoja yli 10 euron kappalehintaan, mutta minua houkutti niin paljon saada vintage maljakko kokoelmaani joku keraaminenkin maljakko (kaikki muut on lasisia) niin tein poikkeuksen tämän kohdalla. Tätä Harlekiini maljakkoa on valmistettu 1959-1965 ja sen on suunnitellut Kaarina Aho.


Tältä näyttää pikkumaljakko-kokoelmani tällä hetkellä. Isommat maljakot säilytän vitriinissä. Näistä edullisin löytö oli tuo lila Oiva Toikan maljakko (2,5e) ja kallein vihreä palamaljakko (50e). Tuo palamaljakko olikin ensimmäinen vintage-maljakko ostokseni muutama vuosi sitten yhdestä Porvoolaisesta antiikkiliikkeestä, koska silloin en vielä tiennyt että noita Pala maljakkoja ja muitakin saattaa helposti löytää kirppiksiltä edullisestikin.  Vertailun vuoksi tuo neodyymi Pala-maljakko löytyi 25 eurolla ja tuon kirkkaan muistelen olleen vieläkin edullisempi mutten muista sitä tarkkaan koska sain sen lahjana tädiltäni.



Vanha öljylampun tyylinen pöytävalaisin, 10e, Kajaanin Suurkirppis

Olen syksyn ja talven aikana kolunnut tuloksetta kirppiksiä, antiikkiliikeitä ja nettikauppoja läpi etsien tällaista neutraalinväristä öljylampun tyylistä valaisinta. Nyt onni viimein potkaisi lapsuuden paikkakunnan isossa kirppismyyntitapahtumassa josta kotiutin tämän todella kauniin yksilön vain kympillä.


Vintage sydän rintakoru 3e, Kajaanin Suurkirppis

En käytä rintakoruja ollenkaan, mutta tähän tod.näk. jonkun käsityönä tekemään sydän koruun rakastuin samassa ed.mainitussa kirppistapahtumassa niin paljon että päätin hankkia sen. Laitan sen kesällä roikkumaan kesäkassiini niin se tuo asuihin pientä värikkyyttä.




  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

4 comments

  1. Ihanan rintaneulan olet löytänyt! Näyttää kovasti Aarikan korulta vuosien takaa, kysäisepä heiltä onko Aarikkaa.
    Terveisin Nuutti Nuukis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon vinkistä! Pitääpä selvitellä jos sattuisi ihan Aarikkaa olemaan.

      Poista
  2. Ulrika50v.blogspot.com12. toukokuuta 2024 klo 12.13

    Ihanat noi palamaljakot !

    VastaaPoista