Kirppislöydöt Tammi-Helmikuu 2024

By Annika - helmikuuta 29, 2024


Tule kurkkaamaan mitkä 11 hienoa kirppislöytöä minulla tuli tehtyä tämän alkuvuoden aikana! 

Iittalan Satumetsä kulhot 22e/kpl / Opshop, Helsinki

Ostin pari vuotta sitten Black Friday alennuksesta Iittalan Taika ja Siimes sarjan syviä ja matalia lautasia vierasastioiksi, ja siitä lähtien olen yrittänyt bongata niihin kirppiksiltä täydennykseksi vielä joitain Satumetsä ja Kestit sarjojen osia (kun näissä kaikissa astiat kerran ovat samaa mallia ja vain kuviot on erilaiset) Nyt viimein onnisti, sillä nämä 6dl Satumetsä-sarjan kulhot löytyi yksi helmikuun päivä Opshopista. Nämä käy hyvin tarjoiluastioina kattauksissa, tai itsellä myös puurolautasina.


Natalini kehykset 5e, Bella Kirppis Helsinki

Löysin nämä hauskan värikkäät puiset ja Italiassa käsityönä tehdyt Natalini-merkkiset kehykset täydentämään olkkarin sisustusta. Vielä pitäisi joku kiva niihin valokuva-albumeista etsiä...


Pieni jakkara 12e, Toinen kierros, Espoo

Olen etsinyt kirppiksiltä ja second-hand huonekaluliikkeistä jo tovin jotain kivaa pientä jakkaraa/kukkapöytää viherkasville kunnes löysin tämän yllättäen yhdeltä vakkari-kirppikseltäni. Se oli alun perin hieman sutaisten valkoiseksi maalattu mutta sain sen näyttämään paljon paremmalta maalattuani sen itse beigen värisellä kalkkimaalilla.


Arabian syvä lautanen 3,70e / Bella kirppis Helsinki

Keräilen Arabian vanhoja syviä lautasia ja talvilomalla löytyi tämä todella hyväkuntoinen ja edullinen lisäys kokoelmaan. Nämä on aivan täydelliset esimerkiksi lounassalaattien syömiseen kun ne on tarpeeksi isot ja syvät.


Antiikki klaffilipasto 250e / Salon Second-Hand market

Kallein (ja parhain) second hand ostos tässä kuussa oli tämä uusi työpöytä, ja se oli myös ehkäpä vaivattomin huonekaluhankinta jonka ikinä olen tehnyt. Löysin tämän hienokuntoisen vanhan klaffilipaston alun perin tori.fistä, jossa otsikossa mainitulla liikkeellä on sivut. Heillä oli siis siellä myynnissä vaikka kuinka paljon näitä vanhoja ja antiikkisia huonekaluja ja he myös tarjoavat yli 100e maksaville tilauksille ilmaisen kuljetuksen pk-seudulle. Eli sain sen kotiini ilmaiseksi vain viikon kuluttua tilauksesta ja kuljetusmiehet jopa autoivat minua kantamaan sen asuntooni. Maksunkin pystyi hoitamaan laskulla.


Kuten tuossa alussa mainitsin niin lipasto oli ikäisekseen todella hyvässä kunnossa ja minun tarvitsi vain pestä se astianpesuaineella ja vedellä kostutetun rätin kanssa läpi ennen käyttöönottoa. Kansi avautuu työtasoksi noin 60cm korkeuteen mikä ei ole ollenkaan liian matala tällaiselle pätkälle kuin minä, vaan voin säätää työtuolini juuri hyvälle korkeudelle että saan otettua ergonomisen työasennon työkoneen kanssa. Työpäivän päätteeksi saan koneen ja muut työtarvikkeet säilöön sisällä olevalle hyllylle ja suljettua kannen kiinni.  

Kuten kuvassa näkyy alle sopii taiteltuna myös kävelymatto jota aion käyttää työpäivän aikana esim kokouksien aikana.



British Classics 1-4 DVD sarjat 8e / Metka kirppis, Helsinki

Kuten kaikki tietää niin brittiläiset historialliset elokuvat ja draamasarjat on ihan parhaita, joten nähdessäni kirppiksellä nämä neljä kokoelma dvd:tä joissa on yhteensä 11 eri mini tv-sarjaa/elokuvaa en voinut niitä vastustaa. Osan olin näistä tosin jo joskus nähnyt (mutta halusin katsoa uudelleen) ja osasta en taas ollut koskaan kuullutkaan. 

Lempparikseni näistä ehdottomasti kohosi Viktoriaaniseen Englantiin sijoittuva Elomme päivät - minisarja (siinä on mukana Cillian Murphy!) ja vähiten lemppari oli "Clarissa" joka paljastui aika synkäksi tarinaksi. Eli jos kaipaa jotain kevyempää ja romanttisempaa niin tuon Elomme päivät lisäksi Tom Jones, Wildfell Hallin leski ja Neito vanhassa linnassa on siihen oikein sopivaa katseltavaa. 


Arabian Sotka lautaset 2kpl yht. 3e

Meinasin jättää nämä lautaset kokonaan ostamatta, sillä molemmissa on keskellä valkoisessa osassa lasitteessa pintahalkeama josta on päässyt likaa lasitteen alle eli näitä ei voi käyttää syömiseen, mutta koska hinta oli edullinen sekä kuvio ja väritys kiehtoi sen verran paljon että ostin nämä silti. Ajatuksissa on ehkä rikkoa nämä ja käyttää paloja jonkun mosaiikkijutun tai korujen tekoon, tai sitten käytän näitä vaan koristelautasina en vielä tiedä... 


Weekdayn puuvillaneule liivi 5e, Toinen Kierros Espoo

Ostoslistalla ollut neutraalin värinen ja luonnonmateriaalista tehty liivi löytyi suureksi ilokseni uuden sijasta käytettynä yhdeltä kirppisreissulta ja hintakin oli todella edullinen.


Nuutajärven 4901 keltainen pieni maljakko 7e, Bella kirppis Helsinki

Keräilen myös vanhoja maljakkoja ja kun näin tämän Bellan hyllyllä en aikaillut yhtään vaan se suorastaan lensi ostoskoriini. Maljakkoa on valmistettu 1950-luvulla, joka on suosikkiaikakauteni lasi- ja keramiikkaesineiden saralla. Lisäksi sen väritys ja geometrinen muotokieli puhutteli suuresti. 


Maljakko pääsi olkkarin hyllylle muiden second handinä löytyneiden pikkumaljakkojen joukkoon, joista kuva alla. 


Van Gohgin Auringonkukka taulu 8e, Immanuel, Kajaani

Olen päivittämässä olkkarin sisustusta ja etsinyt sitä varten kirppiksiltä ja tori.fistä kivoja taidemaalausaiheisia tauluja. Talvilomalla löysin tämän klassisen Van Gohgin teoksen kehyksineen. Kehysten väri vaan ei oikein miellyttänyt joten siksi ne on tuossa kuvassa irrallaan sillä olin juuri maalaamassa niitä kunnes muistin etten ollut vielä ottanut kuvaa alkuperäisestä ulkonäöstä.


Van Goghin taidejuliste 15e, tori.fi

Viimeisenä löytönä tässä postauksessa on tämä tori.fi kautta ostettu toinen Van Goghin julistetaulu joka tuossa klaffilipaston kuvassa taustalla jo näkyikin. 





  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

2 comments