Parvekkeen sisustaminen vanhaa tuunaamalla

By Annika - toukokuuta 05, 2022


Minulla on tapana avata parvekekausi Vappuna (säästä riippumatta) ja niin myös tein tänäkin vuonna. Tästä syystä minun pitää joka vuosi noin viikkoa ennen sitä aloittaa parvekkeen siivoaminen talven jäljiltä ja yleensä tykkään myös sisustaa sitä hieman edellisestä vuodesta poikkeavaksi. Tämä taas pitää sisällään reissun Ikeaan tai vastaavaan, mutta tänä vuonna päätin etten osta kasvien lisäksi parvekkeelle mitään uutta, vaan päädyin sen sijaan uudistamaan vanhoja kalusteita.

Isoimman muutoksen koki pöytäryhmä, jonka maalasin ja koristelin uudelleen vanhoilla maaleilla ja sabluunalla (tässä postauksessa siitä tarkemmin lisää). Lopputulos oli pirteä ja hieman retro-henkinenkin.


Kaivoin ullakolta myös esiin vanhat parvekelaatikkojen kehikot, joihin lisäsin pohjat ylijääneistä rimoista, ja jotka maalasin kehikkojen tapaan valkoisiksi. Näin minun ei tarvinnut ostaa kehikoiden sisälle varsinaisia laatikoita, vaan laudat toimivat hyllynä jolle voin asetella kukkaruukkuja. Minulla ei ole sahaa, joten rimat jäivät eripituisiksi, mutta sitä ei ruukkujen alta heti huomaa.

Kukkaruukuista puheenollen maalasin neljä vanhaa ja eriväristä ruukkua Vintage kalkkimaalilla sävyssä antiikin roosa. Loput ruukut jätin valkoisiksi.



Ruukkuihin istutin orvokkeja, sekä yhteen valkoiseen tuli joululahjaksi saamastani kukka-asetelmasta jäljelle jääneet sypressi ja muratti.

Jotain uutta sain sentään parvekkeelle, sillä löysin talonyhtiöni metalliroskiksesta tämän hienon lyhdyn. Siinä oli alun perin sisällä paristoilla toimiva led-kynttilä joka oli rikki, joten irrotin sen kokonaan lyhdystä. Harmillisesti se jätti jälkeensä aukon lyhdyn pohjaan, mutta sitä ei onneksi näe kun laitoin lyhdyn roikkumaan parvekkeen päätyseinään. Lyhty oli myös hieman ruostunut, mutta kalkkimaalilla maalattuna se näyttää taas hyvältä. 


Rottinkituoli, musta jakkara/apupöytä sekä parvekelaatat olivat ainoat jotka säilyvät ennallaan. Tekstiilejä en ostanut, sillä minulla on avoparveke, joten ne kaikki vaatisivat aina aikaa kuivua sateen jäljiltä.

Tässä vielä miltä parveke näytti alussa: (vanhat parvekelaatat ja lattia piti hinkata kunnolla harjan ja saippuaveden kanssa)

Ja tässä jälkeen...











  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

2 comments

  1. Tulipa kivan näköiseksi uudistettu ja puhdistettu parveke.Sininen väri kalusteissa tuo sopivasti raikkautta ja pirteyttä ja tosi hyvää työtä olet tehnyt maalatessa. Kun tekee hyvin pohjatyöt niin se kyllä näkyy sitten lopputuloksessa.Aurinkoa odotellessa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Toivotaan tosiaan aurinkoisempia ja lämpöisempiä ilmoja niin pääsisi ulos nauttimaan :D

      Poista