Leikkimökin hurja muodonmuutos

By Annika - joulukuuta 30, 2021


Näin sydäntalvella tekee aina välistä mieli tunnelmoida kesää vanhojen kuvien avulla. Siksi tämän kertaisessa Throwback Thursday osiossa ajattelin esitellä teille parin vuoden takaista leikkimökin muodonmuutosta. Muutoksen kohteena oli oma vanha mökkini,joka muuntui mukavaksi kesähuoneeksi jossa voi sateella viltin mutkassa lukea kirjaa tai tehdä auringonpaisteella varjossa rennosti etätöitä.

Ulkopuolelta mökki oli vielä ihan ok kunnossa sillä olin sen joitain vuosia takaperin maalannut uudelleen ja isäni oli korjannut kattoa. Eli tämänkertainen muutos koski lähinnä sisäpuolta.


Tältä mökki alunperin näytti sisältä. Se oli jo noin parikymmentä vuotta vanha, ja edelleen siellä oli vanhat leikkikaluni joita en ollut käyttänyt kymmeneen vuoteen.

Ensitöikseni vein tavarat parempaan säilöön ullakolle, ja toin tilalle pari vanhaa jakkaraa jotka ajattelin myös kunnostaa mökin yhteydessä tekemällä niistä apupöydät.




Tyhjennyksen jälkeen imuroin ja pesin lattian, seinät ja katon huolellisesti.


Koska mökin sisus oli aika tummaksi pinttynyt, päätin maalata katon ja osan seinistä valkoisiksi. Siksi aloitin niiden hiomisella ja oksankohtien eristämisellä.




Oksakohtien pohjustukseen käytin Clasun Knotting Solutionia.



Ja maalaamiseen Tikkurilan Paneeli Ässää


Seinä ensimmäisen maalikerroksen jälkeen.


Ja toisen kerroksen.


Vastakkainen seinä sai myös hionnan ja maaalauksen




Maalasin myös ikkunanpuitteet




Lasioveen olin joskus lapsena taiteillut lasimaaleilla kukkia, ja ne onneksi lähtivät maalinpoistoaineella helpost pois ja lasista tuli jälleen täysin kirkas.




Maalauksen jälkeen asensin Ikeasta tilaamani hyllyn paikalleen


Sekä pidikkeet uusia verhotankoja varten


Sitten oli sisustuksen vuoro. Lattialle tuli vanha räsymatto



Kattoon vähän bling blingiä tuikkkukynttilälle tarkoitetun kattokruunun muodossa 


Ja ikkunoihin ompelin (eli äitini ompeli) Vallilan verhot. Nämä molemmat on oikeastaan peräisin yhdestä tavallisen kokoisesta valmisverhosta joka katkaisiin keskeltä poikki.


Alussa mainitsemani jakkarat sai mustan maalipinnan ja näin ne tuovat hieman kontrastia muuten vaaleaan sisustukseen. (tällä hetkellä joulukuussa 2021 ne tosin on jo siirtyneet omaan kotiini keittiönpöydän tuoleiksi


Hyllyn lisäksi tilasin Ikeasta nojatuolin. Sen ja pienen sisustuskrääsän asettelun jälkeen mökki olikin valmis!



z




















  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments