diy

Jämäkankaasta keittiöpyyhe = ekologinen lahjapaperi

By Annika - toukokuuta 28, 2022

Kaunisteelta talvella saamastani kangaspaketista löytyi mm. pala ihanaa keltaista Orvokki-pellavakangasta, josta teinkin tässä keväällä tyynynpäällisen sohvalle, mutta jonka jälkeen sitä jäi vielä jäljelle pienempiin projekteihin. Päätin oikeastaan jo silloin että tekisin siitä keittiöpyyhkeen, sillä kangas on tosiaan pellavaa joten se sopii siihen tarkoitukseen täydellisesti. 


En lähtenyt tekemään pyyhkeestä tietyn kokoista vaan hyödynsin kokonaan jäljelle jääneessä kankaassa olleen ison suorakulmion kokoisen alueen (loppu osa kangasta oli pitkän kapea joten se jää vielä johonkin toiseen projektiin) Käänsin sivut nurjalle puolelle kaksi kertaa 1,5cm, ja kulmat taitoin tämän Noora Svärdin blogista löytyneen kätevän ohjeen mukaan. Valmiille pyyhkeelle tuli kokoa tällöin 36 x 66 cm

Suunnittelin pyyhkeen ripustettavaksi pitkältä sivulta, koska silloin se tulee asettumaan nätisti roikkuessa, joten kiinnitin keskelle sivua kuminauhan ripustuslenkiksi (minulla kun ei sattunut olemaan muuta nauhaa jemmassa)

Siten lopuksi silitin liinan käänteet ja ompelin ne.



En tiedä vielä tuleeko tämä omaan käyttöön (pyyhkeitä minulla on jo tarpeeksi) vai kiepautanko siihen jonkun tuttavan lahjan tänä kesänä jolloin se saa toimia ekologisena lahjapaperina ja samalla lahjan saaja saa siitä itselleen myös pyyhkeen.





  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments