diy

Avainnauhan ompelu jämäkankaasta

By Annika - toukokuuta 26, 2022

Olen huomannut että ompeluprojekteista yli jääneitä hankalan pieniä, mutta pitkiä paloja on muuten aika kätevä hyödyntää tällaisten avainnauhojen tekemiseen, ja käyttöäkin niille tuntuu olevan sillä ainakin itse omaan jos minkälaista erillään pidettävää avainta. 

Tämän nauhan tein näiden kangaskassien jäljelle jääneistä Marimekon Lumimarja kankaista. Kankaan kuvio on toki liian iso erottumaan kokonaan mutta se tarjoaa hyvin silti vähän värieroja.

Omalla kohdalla koen että n. 6x85cm kokoiset kangaspalat soveltuivat näihin hyvin, sillä noilla mitoilla valmiiden avainnauhojen koko on n. 1,5cm x 80cm, mikä riittää hyvin kun lenkin pujottaa pään läpi ja nauha on samalla myös tukevan leveä. Näiden lisäksi tarvittiin vain karabiinilukko ja toki ompelulankaa.

Aloitin kääntämällä suikaleet neljään osaan niin että ensin reunat käännettiin pitkiltä sivuilta molemmin puolin n. 1,5cm sisäänpäin ja sitten nauha taitettiin vielä näiden käännösten keskeltä kahtia, jolloin kangasta on päällekkäin nelinkertainen määrä. Näin ollen nauhan pituus oli edelleen 85cm mutta leveys sen 1,5cm. 

Kiinnitin käännökset nuppineuloilla, silitin nauhan ja sen jälkeen ompelin avoimen reunan umpeen.



Sitten taitoin nauhan kahtia silmukaksi, ja pujotin avoimesta päädystä lukon molempien nauhan päiden läpi samanaikaisesti. 


Taitoin avoimet päät kaksi kertaa nauhan päälle (näin ompelemattomat päädyt jäävät piiloon taitteen alle) ja ompelin taitoksen kiinni jolloin nauhasta tuli umpinainen silmukka ja lukko jäi kiinni tuonne väliin.


Ja valmista tuli! 


 

  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments