Parvekkeen pöytäryhmän tuunaus

By Annika - huhtikuuta 27, 2022


Kolme vuotta avoparvekkeella seissyt Ikean pieni pöytäryhmä koki tällä viikolla kaivatun muodonmuutoksen, sillä se oli luonnonvoimien ansiosta päässyt aika huonoon kuntoon. Mikä kivointa, sain hyödynnettyä projektissa pelkästään omasta takaa olevia materiaaleja, joten hintaa uudistukselle tuli täydet nolla euroa.

Alkuperäisesti ruskeaksi sävytetty puupinta oli alkanut kulumaan ja hilseilemään pahasti ja se oli myös likaantunut kauttaaltaan, joten ensimmäisenä tehtävänä puhdistin molemmat tuolit ja pöydän tärpätillä ja teräsvillalla hangaten. Samalla petsi irtosi myös hyvin, muta kohdissa joissa se oli tiukemmassa käytin maalinpoistoainetta. 



Seuraavana päivänä kun pöytäryhmä oli kuivunut hioin puupinnat kevyesti ja pyyhin sen irrottaman pölyn pois mikrokuituliinalla.



Maaleina käytin niitä Tikkurilan pohja- ja pintamaalia sekä lakkaa, jotka olin ostanut muutama vuosi takaperin tämän potkukelkan kunnostusta varten.

Eli pohjamaalina käytin Otex tartuntapohjamaalia, pintamaalina Miranolin maalia sävyssä vaalean sininen ja lakkana Unica Super alkydilakkaa. 


Kaikki ovat lakkapohjaisia ja ne soveltuu myös ulkokäyttöön tulevien kalusteiden maalaamiseen. Pintamaali ja lakka ovat kiiltäviä, jolloin auringon uv-valo kimpoaa niistä helpommin pois eikä se pääse vahingoittamaan ja kuluttamaan maalipintaa.




Pidän Otexista paljon sillä sen koostumus on tarpeeksi paksua ettei se räisky ympäriinsä maalatessa, mutta se on tarpeeksi ohutta jotta maali on helppo levittää ja pinnasta tulee tasainen. Maalasin pohjamaalilla kaksi kerrosta, sillä ensimmäinen imeytyi puuhun epätasaisesti joten kahdella kerroksella sain aikaan tasaisen valkoisen pinnan.




Miranolia levitin niin ikään myös kaksi kerrosta. Kaikkien kerroksien välissä odotin aina vuorokauden joten pohja- ja pintamaalaamiseen meni yhteensä neljä päivää. Kuten kuvasta näkyy Miranol oli juoksevampaa koostumukseltaan ja sitä sai pyyhkiä ahkerasti pois metalliosista maalaamisen jälkeen.


Koska en halunnut pöydän ja tuolien olevan yksivärisiä, maalasin niiden pintaan kuvioita sabluunan ja keltaisen ja pinkin maalin avulla ennen lakkausta. 



Ja tässä on lopputulos!








  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments