diy

DIY: Unikko Ruukku

By Annika - toukokuuta 13, 2022

 



Olen viimeaikoina tykästynyt erityisen paljon ruukkujen decoupage koristeluun ja tähän tarjoutui taas uusi mahdollisuus kun ostin Sokokselta Marimekon unikko serviettejä niiden uudessa väriyhdistelmässä turkoosi/beige. Ruukku sentään löytyi omasta takaa.

Koska servetin taustaväri on vaalean beige täytyi valkoinen ruukku ensin maalata saman väriseksi. Tein sen sekoittamalla Vintage kalkkimaalia sävyssä antiikin roosa sekä pienen pisaran tumman keltaista akryylimaalia, jolloin keltainen taittaa kalkkimaalin kylmän punaisen sävyn beigemmäksi. Kalkkimaali on muuten loistava tapa maalata liukkaita pintoja kuten lasia tai keramiikkaa sillä se tarttuu pintaan hyvin.


Töpöttelin seoksen ruukun pintaan sienellä jolloin lopputulos oli nätin tasainen.



Sitten irrotin servetistä sen päällimäisen kerroksen johon väri on printattu, ja käytin vesitäytteistä pensseliä rajaamaan unikon kukat toisistaan. Sitten vain hellävaroen revin kuviot servetistä irti.




Kiinnitin kuviot ruukkuun sivelemällä ruukun pintaan modge podgea (Erikeeper + vesi käy myös) siveltimellä ja painamalla kuvion kiinni ja tasoittamalla sen kevyesti painamalla sitä muovipussilla peitetyllä kädellä. Servetti repeilee ja ryppyyntyy hyvin herkästi joten tarkkuus on valttia.

Kun kuviot oli aseteltu ja ne oli kuivuneet maalasin vielä kukkien rajat beigellä maalilla, sillä osoittautui että servetin taustaväri oli aavistuksen verran tummempi kuin käyttämäni maali joten ilman reunojen viimeistelyä olisi servetin reunat erottuneet rumasti lopusta ruukusta. Koska ruukun taustaväri oli beige, turkoosin väriset unikot menettivät hieman kirkkauttaan, mutta nätiltä ne edelleen näyttivät.

Lopuksi lakkasin ruukun pinnan Tikkurilan akryylilakalla joka tekee pinnasta vesitiiviin eli ruukun kastuminen ulkona sateessa ei haittaa. 

  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments