DIY: Kynttilänjalan tuunaus Aarikka tyyliin

By Annika - syyskuuta 09, 2021



Olen jo jonkin aikaa haaveillut Aarikan valkoisesta puuhelmillä koristelluista kynttilänjaloista (viherkasvien ohella sisustan kotiani pääasiassa kynttilänjaloilla) mutta en ole niin kallista hankintaa kuitenkaan saanut itselleni perusteltua. Siksi päätin turvautua vaihtoehtoon B eli vaihtoehtoversion tekemiseen itse. Onneksi kyseistä mallia on aika helppo kopioida sillä ei tarvita oikeastaan muuta kuin puinen kynttilänjalka, puuhelmiä, valkoista maalia ja lakkaa.

Puisia kynttilänjalkoja arvelin löytyväni helposti kirpparilta ja olin oikeassa sillä tällainen punainen yksilö tuli kesällä vastaan parilla eurolla. Puuhelmet löysin askartelukaupasta 7 eurolla ja käytinkin niitä aiemmin tämän ruukun tuunaukseen.


Ensiksi maalasin kynttilänjalan, ja vaikka alussa sanoinkin tämän olevan aika simppeli homma niin jotenkin onnistuin möhlimään jo heti tässä vaiheessa. Päätin kokeilla maalaamisessa ensimmäistä kertaa kalkkimaalia sillä luulin sen olevan tasaisesti levittyvä maali mutta kissan viikset. Se jätti huomattavat rannut jälkeensä vaikka maalasin useamman kerroksen, ja vaikka kuinka yritin maalata kevyillä siveltimenvedoilla, pehmeällä siveltimellä ja vielä veden kanssa. 


Tästä tympääntyneenä (pieni purkki maalia oli maksanut 12 euroa!) päätin ottaa hyllyltä spraymaalitölkin ja maalasin kynttilänjalan uudelleen.


Olin tyytyväinen valintaani ehkä noin puoli tuntia sillä vaikka pinta tasoittui, alkoi punainen maali jostain syystä paistamaan pinnan läpi vaikka kalkkimaali oli sen aiemmin peittänyt hyvin. Ja vaikka maalasin kolme lisäkerrosta spraymaalilla niin punainen vain näkyi aina läpi. Tässä kohtaa tiesin että minun olisi heti alussa ennen kalkkimaalin levittämistä pitänyt pohjamaalta kynttilänjalka harmaalla pohjamaalilla. 


No tässä vaiheessa ei enää jossittelut auttaneet joten tartuin tähän mennessä kolmanteen maalipurkkiin eli siveltävään akryyliaskartelumaaliin. Onneksi se levittyi tasaisemmin kuin kalkkimaali, paitsi ei nyt niin tasaisesti kuin spraymaali olisi, sekä peitti hyvin punaisen pohjavärin. 


Kun tästä maalausurakasta oli selvitty suhuttelin kynttilänjalan spraylakalla.


Sen jälkeen otin esille helmet, lankaa ja neulan. Pujotin neulan avulla helmiä lankaan sen verran kun niitä ensin kynttilänjalan alaosaan mahtui, sitten katkaisin langan ja solmin kiinni. Toisinkuin ruukun tuunauksessa näitä helmiä ei tarvinnut liimata kiinni sillä ne pysyivät hyvin paikallaan ilman.


Sitten toistin saman kynttilän yläosan kanssa.



Hintaa projektille tuli 21e (puinen kynttilänjalka 2e, turhaanostettu kalkkimaali 12e ja puuhelmet 7e) 





  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments