diy

Itse tehty unikko rantakassi

By Annika - toukokuuta 21, 2022

 

Kesää jo kovasti odottaessa syntyi tämä kivan värikäs kassi tulevia ranta- ja piknikretkiä varten. Tein sen kankaasta, jota oli jäänyt yli olkkarin istuintyynyn ompelusta, eli se on Marimekon vahvaa markiisikangasta, jossa sisäpuoli on akryylipinnoitettu. Näin ollen se sopii täydellisesti ruoka/rantakassiksi sillä se on vedenkestävä ja on helppo vain pyyhkäistä puhtaaksi liinalla. 

Kankaasta sain leikattua sekä 50x86cm kokoisen iso pala sekä kapean 14x50cm kokoisen luirun, joista sai juuri sopivat osat hihnoihin ja itse kassi-osaan.


Aloitin kääntämällä kassiosaan tulevan kankaan kaksin kerroin oikeat puolet vastakkain, jonka jälkeen ompelin kassin sivut umpeen. 


Sitten taitoin alaosan kulmien reunat niin, että sivu ja pohjasauma tulivat vastakkain muodostaen kolmion, ja mittasin laukun pohjan syvyydeksi 8cm jonka sivureunan ompelin kiinni ja leikkasin ylimääräiset kulmat  pois.

Kangasta ei ollut kovin paljoa hihnoihin, sillä yhteen hihnaan oli jäljellä vain 7x50 cm kokoinen pala. Pituuden puolesta se riitti kyllä hyvin, mutta leveyden takia, ja koska kangas on paksua eli sitä ei voi kääntää kovin montaa kertaa vastakkain, käänsin palat vain kaksin kerroin nurjat puolet vastakkain ja ompelin ulkosaumat yhteen. Pituus muuten riitti sopivasti siihen että kassia voi kantaa olallakin.

Kassin ollessa vielä nurinpäin taitoin ylälaidat nurjalle puolelle kaksi kertaa 2cm ja sujautin hihnat niiden väliin ja känsin ne sitten ylöspäin, minkä jälkeen ompelin yläreunan kiinni.

Ja valmista tuli! Molemmilla puolilla kuviotkin asettuivat onneksi ihan kivasti.




  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments