diy

DIY: Istutusastiat leipätiinuista

By Annika - kesäkuuta 01, 2022

Maalla teki mieli istuttaa kesäksi hieman mansikoita, mutta koska varsinaista mansikkepenkkiä en viitsinyt alkaa tekemään piti keksiä korvaava ratkaisu. Olin melkein istuttamassa mansikoita jo vanhoihin perunalaatikoihin kunnes iskä keksi kaivaa mummun vanhat ja puoliksi rikkinäiset leipätiinut varaston periltä. Yksi tarvitsi uudet vanteet mutta toinen oli täysin ehjä. Kaikkia mansikoita en kuitenkaan näihin saanut mahtumaan joten loput istutin yhteen perunalaatikkoon.


Tiinut ja perunalaatikko laitettiin pihakeinun laatoitukselle, ja niiden sisälle vielä jätesäkit eristykseksi, jottei pohjat ja laidat pääsisi kostumaan. Jätesäkin pohjalle laitoin sepeliä, jottei multaa tarvitsisi niin paljoa ja sepeli toimisi myös salaojituksena. 

Puutarhamultaan sekoitin hieman hiekkaa, sillä mansikat viihtyvät ilmavassa maassa. Lannoitetta en lisännyt, koska mansikat eivät pidä liiasta typestä ja lannoitetta on puutarhamullassa valmiiksi riittävästi.

 Ennen istuttamista peitin mullan pinnan puutarha kankaalla johon tein reiät taimien istuttamista varten. Kankaan päälle laitoin vielä katetta.

Istutusväleiksi tälle Polkka lajikkeelle suositellaan 30cm mutta tiinujen koon vuoksi jouduin hieman tiivistämään etäisyyksiä.



Käsittelin pihakeinun viime kesänä ruskealla puuöljyllä, joten tiinut ja perunalaatikko sopivat sen väritykseen hyvin.






















  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments