DIY: Ruukkujen maalaus ruokasoodalla ja kalkkimaalilla

By Annika - syyskuuta 05, 2021




Jos on tämän vuoden aikana pyörinyt Youtuben ja Pinterestin DIY-piireissä ei ole voinut välttyä tältä ilmiöltä eli ruukkujen ja lasimaljakoiden maalaamiseen ruokasoodan ja maalin yhdistelmällä. Kyseinen seos siis luo esineen päälle kauniin karkean tekstuurin, ihan kuin esine olisi valmistettu kokonaan savesta. Varsinkin lasisten maljakoiden tuunaamiseen menetelmä on erittäin toimiva! 


Päätin kuitenkin itse hyödyntää tässä kokeilussa vanhoja ruukkujani, sillä kuten taannoisessa postauksessa kerroin että olin hiljattain kaivanut varastosta esiin vanhoja lapsena töhrimiäni ruukkuja ja pessyt ne siinä toivossa että ehostaisin niitä ja ottaisin jälleen käyttöön. Tätä projektia varten otin ruukuista tuunattavaksi kaksi, joihin molempiin oli hinkkaamisesta huolimatta jäänyt pintaan vielä paljon paksua glittermaalia ja ajattelin että ne jäisivät hyvin peittoon tällä paksulla soodan ja kalkkimaalin yhdistelmällä. 


Olin ostanut toista projektia varten valmiiksi valkoista kalkkimaalia ja päätin käyttää sitä ensimmäisen ruukun maalaamisessa, sillä olin jostakin lukenut että kalkkimaali toimisi paremmin soodan kanssa kuin tavallinen akryyliaskartelumaali. Oletan siksi että se on koostumukseltaan paksumpaa ja mattamaisempaa. Sekoitin siis keskenään yhden osan soodaa ja yhden osan maalia jotta syntynyt seos olisi mahdollisimman paksua ja näin loisi voimakkaamman efektin ruukun pintaan.


Sivelin tökötin ruukun pintaan siveltimellä ja siveltimestä jääneet urat loivat hyvin tekstuuria ruukun pintaan. Yleensä pyrin maalatessa juuri välttämään näitä siveltimenvetoja joten oli hauskaa että tässä työssä ne saivat näkyä kunnolla.



Maalasin vielä yhden pienen ruukun tällä samalla seoksella ja kolmannen vaaleanvihreän kalkkimaalin ja soodan seoksella (tästä ruukusta vielä myöhemmin lisää toisen projektin esittelyn yhteydessä). Olin tarkoituksella aika huoleton maalin levittämisessä sillä halusin niiden ulkonäöstä sellaisen shabby-chic:n tyylisen.

Kaiken kaikkiaan pidin tästä tekniikasta ja lopputuloksesta. Täytyy joskus kokeilla vielä jonkun lasiesineenkin kanssa!




 

  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments