DIY: Vanhan kukkaruukun tuunaus

By Annika - elokuuta 27, 2021




L
öysin kesällä varastosta läjän vanhoja ruukkuja jotka olivat parhaat päivänsä jo nähneet. Olin niihin näköjään joskus lapsena testannut erilaisia koristelutekniikoita mutten koskaan ollut vaivautunut puhdistamaan niitä ja ottamaan takaisin käyttöön.



Nyt vuosien jälkeen sain ne viimein puhdistettua vaikka lujasti vanhat maalit ja glitterit olivat niissä kiinni. Käytinkin poistossa suosiolla maalinpoistoainetta eli Stripperiä jonka jälkeen hankasin ne tiskiharjalla ja fairylla puhtaaksi.



Tästä huolimatta niiden pintaan jäi näkyviin hämärästi vanhat kuviot joten päätin että ennen käyttöönottoa kaikki ruukut pitäisi maalata ja koristella. Tällä kertaa kunnolla. Halusin kuitenkin rauhassa miettiä miten sen tekisin sillä halusin myös tuunata niistä erilaisia keskenään joten päätin mennä ruukku kerralla. Tällä kertaa siis aikomuksena onkin kertoa mitä tein näistä ensimmäiselle.

Tykkään kovasti Aarikan valmistamista kynttilänjaloista, kulhoista ja ruukuista joissa on käytetty puuhelmiä ja päätin että haluan tehdä jotain samanlaista.

Tähän kokosin seuraavat tarvikkeet (ainoastaan puuhelmet jouduin ostamaan, muut löytyivät jo kotoa):




  • valkoista spraymaalia
  • mattaa spraylakkaa
  • puuhelmiä (pieniä)
  • lankaa
  • kuumaliimaa
  • apuna sakset ja ompeluneula

Kunhan ruukku oli pesun jälkeen rauhassa kuivunut, maalasin sen sekä sille ostamani aluslautasen kauttaaltaan valkoiseksi akryyli-spraymaalilla. Maalasin ainakin kolme kerrosta jotta väristä tuli peittävä. Tässä täytyi olla tarkka ja maalata riittävän etäältä jotta maali levittyi tasaisesti ja sitä ei alkanut valumaan ruukun pintaa pitkin. Maalasin itse asiassa kaksi ruukkua - isomman ja pienemmän sillä en ollut vielä varma kumpaan haluan helmet laittaa.

Sen jälkeen lakkasin kummankin ruukun ja lautasen matalla spray-lakalla.



Päätin lopulta laittaa helmet isommalle ruukulle sillä helmien koko sopi sen kokoon mielestäni paremmin.  Pujotin helmet neulaa apuna käyttäen lankaan niin paljon että helminauha mahtui juuri tasan ruukun yläreunan ympärille.



Leikkasin narun ja solmin nauhan kiinni. Tätä varten ruukku kannattaa kääntää ylösalaisin sillä silloin helminauha ei valahda alas vaan nojaa paksumpaan yläreunaan.





Sitten lämmitin kuumaliima-aseen. Annoin ruukun olla edelleen ylösalaisin ja helminauhan siinä paikoillaan. Yksitellen helmiä nostamalla kävin läpi koko nauhan tiputtamalla aina pisaran liimaa noin joka toisen helmen alle. Sitten annoin ruukun kuivua ylösalaisin parin tunnin ajan.

Ruukku pääsi heti makuuhuoneeseen koristeeksi.



Hintaa projektille tuli noin 8e eli puuhelmien verran ja niitä vielä jäikin yllinkyllin muihin kohteisiin.



  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments