DIY: Korttiaskartelua ja askartelutarvike suosituksia

By Annika - heinäkuuta 24, 2021





Vaikka minulla ei ole tapana lähetellä paljoa onnittelukortteja vuodessa, niin ne jotka lähetän olen edelleen tavannut väkertää itse. Minusta itsestä ainakin on paljon mukavampaa saada itsetehty kuin kaupasta ostettu kortti.

Tätä harrastusta kuitenkin hankaloittaa se että omaan aika laiskan mielikuvituksen, ja yleensä päädyn tekemään kortteja valmiisin korttipohjiin joihin päälle sommittelen kiiltokuvia ja tarroja itse kirjoitetun onnittelu-tekstin ympärille. Tälläkin tavalla saa jo aikaan vaikka kuinka paljon variaatiota mikä on hyvä asia sillä en halua lähettää samalle ihmiselle täysin samoista materiaaleista valmistettua korttia joka vuosi.

Siksi olenkin aina kaupoissa käydessäni haukkana etsimässä tällaisia simppeleitä korttikoristeita, viimeisimpänä käydessäni heinäkuussa Halpa-Hallissa sillä minun oli saatava sillä viikolla valmiiksi taas yksi kortti tehtyä.

Täytyy sanoa että olin positiivisesti yllättynyt sillä löysin sieltä neljällä eurolla JK Primecon askartelukoristeita yhteensä kymmeniin eri korttiin. Ostamiani koristeita oli kahdenlaisia, ensimmäiset olivat kukan kuvia ja toiset onnitteteksteillä varustettuja joissa oli myös pari kukka-aiheita mukana. Kukkia oli kahdeksan erilaista joita jokaista paketissa oli 6kpl eli kukkia oli yhteensä 48. Onnittelutekstejä oli 6 erilaista ja niitä oli myös kaikkia 6kpl jokaista eli yhteensä 36kpl.



Yleensä haluan tehdä korteista mahdollisimman värikkäitä ja räväköitä mutta tällä kerralla päädyin koristeiden lisäksi ostamaan kaupasta valkoisia korttipohjia. Niitä oli paketissa 10kpl ja ne maksoivat 2e.




Testiin pääsi myös ensimmäistä kertaa kotimainen Parempi valinta-liimapuikko jonka liima-aine on valmistettu 100% biohajoavasta kasviaineksesta. Näihin paksuihin kuvioihin liima toimi yhtä hyvin kuin normaali joten ostan tätä ehdottomasti myös jatkossa. Puikko maksoi noin 2e. 





Tekemääni korttiin päädyin käyttämään onnittelukuviota jossa luki "Ihanaa juhlapäivää" sekä kolmea erilaista kukkaa. Kortista tuli tarkoituksella aika minimalistinen, toki jos olisin halunnut panostaa siihen vielä vähän enemmän olisin ostanut myös jotain pinkkiä tai laventelia kartonkia josta olisin leikannut kehykset tuolle onnittelukuviollle.






Eli jos harrastat korttien väkertelyä suosittelen näitä kuvioita lämmöllä sillä näillä saa todellakin rahansa edestä vastinetta.












  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments