26 kotimaista vintage kirppislöytöä 2023

By Annika - joulukuuta 29, 2023


Vuoden 2023 aikana tuli käytyä kirppiksillä aika tiheään, joten teinkin monia edullisia ja hyviä löytöjä, lähinnä kotimaisten astioiden- ja muiden lasiesineiden saralla. Näin vuoden päätteen kunniaksi ajattelin kerätä kaikki löydöt yhteen postaukseen. Tämä on muuten samalla 100. julkaisu tässä blogissa, joten siinäkin mielessä kiva juhlistaa sitä tällä tavalla.

Arabian fasaani sarjan pieni kulho 8e, Aino Kirppis, Helsingin Kannelmäki

Tämä pieni astia oli ikäisekseen priimakunnossa, ja pääsi keittiöön käsisaippuakupiksi.


Kaj Franckin maljakko 8e, Aino kirppis

50-60-lukujen lasiesineet ja astiat on ylivoimaisia suosikkejani muihin vuosikymmeniin verrattuna, joten tätä maljakkoa en voinut kirppiksellä vastustaa.


Arabian iso SN ruukku 25e, Bewe kirppis Helsinki

Keväällä ennen kuin Vallilaan  avattiin Bella kirppis sen paikalla oli Bewe-kirppis, josta löysin tämän ison Arabian SN-ruukun 25 eurolla. Tämä on tosiaan se isoin koskaan valmistettu malli joten siihen nähden oli todella edullinen ostos, sillä yleensä sitä pienintä mallia näkee myytävän jo tällä hinnalla. 


SL ruukku 20e, suojaruukku tori.fi/ aluslautanen Bewe kirppis

Edellisen ruukun oston yhteydessä sain kaupan päälle kaksi pienemmän SN-ruukun aluslautasta ja alla oikealla kuvassa olevan SL-ruukun aluslautasen. Etsin jonkin aikaa yläosia näille ja tähän SL- malliin löytyi suojaruukku tori.fi kautta parilla kympillä.


Arabian 11 ja 13cm SN ruukut 3 ja 6e, aluslautaset Bewe kirppis / suojaruukut Sukevan rompepäivät

Kahdelle edellä mainitsemalleni SN-ruukkujen aluslautasille löytyi myös edulliset suojaruukut kesällä Sukevan rompepäiviltä.


Neodyymi Riihimäen lasin pala maljakko 25e, Viirin kirppis, Klaukkala

Keräilen näitä erivärisiä kolmiosaisia Pala-maljakkoja ja tänä vuonna löytyi uusi osa kokoelmaani, eli tämä vaalean lila yksilö.


Kastehelmi kääntömaljakko/kynttilänjalka 25e, Punavuoren patina, Helsinki

Minulla on ennestään paljon perintönä saatua ja itse uutena ostamaa Kastehelmisarjan astioita ja iso maljakko, joten olen pitkään etsinyt myös tätä pienempää maljakkoa/kynttilänjalkaa, mutta hinnat tuppaavat olemaan aika tyyriitä. Onni potkaisi viimein talvella yhdellä vakkari-kirppikselläni, josta löysin kyseisen esineen 25 eurolla.



Iittalan iso kirkas vitriini 25e, Fida Iso Roba

Sama tarina on ollut tämän Iittalan vitriinin kanssa ja senkin löysin itse asiassa samalla reissulla Iso-Roban Fidasta kuin tuon kastehelmi maljakon. Ovh. on näissä ollut 50 euroa ja koska näitä ei enää valmisteta on jälleenmyynti-hinnat olleet pilvissä. 


Arabian sininen keittiö / domino ruokalautaset 5kpl, yht. 40e, Toinen kierros Espoo

Keräilen myös astioita (joita minulla on jo ihan liikaa) ja nämä Arabian lautaset löytyi 8 euron kappalehintaan. Nämä on tosi isot eli näihin mahtuu isompikin annos ruokaa ja salaattia.


Tapio Wirkkalan mehulasit 6kpl 32e, Dallapen puistokirppis, Kellarikirppis, Porvoo, Siilitien kirppis Helsinki, Bella kirppis Helsinki

Näitä laseja olen keräillyt yksittäin pitkin vuotta ja minulla on ollut aika hyvä tuuri kun niitä on putkahtanut kirppiksillä vastaan usein ja kohtuuhintaan. 


Saara Hopean SH 105 maljakko, 10e, Aino kirppis, Kannelmäki Helsinki

Minulla ei ollut ennestään yhtään Saara Hopean suunnittelemaa esinettä joten oli mukavaa kun löysin tämän kauniin yksinkertaisen maljakon.


Kaj Franckin maljakko 5e, Mankkaan Akseli, Espoo

Mietin ensin että tarvitsenko tätä maljakkoa sillä olin hetkeä aiemmin ostanut tuon yllä olevan saman värisen ja kokoisen maljakon mutta koska kyseessä oli Kaj Franckin tuotanto ja hinta oli edullinen niin en voinut sitä vastustaa.



Iittalan kartio maljakko 10e, Dallapen puistokirppis, Helsinki

Ostin maljakon lähinnä siksi, että minulla on ennestään jo saman sarjan samanväriset kynttilänjalat joten ajattelin että niistä saisi yhdessä tehtyä kivan pöytäkattauksen koristeen.


Oiva Toikan 3407 maljakko Nuutajärvi,  2,5e, Tavarakirppis Kajaani

Tämä kauniin lilan värinen maljakko puhutteli minua värinsä lisäksi muotokielellään joten se oli mukava lisä maljakkokokoelmaani.


Kaj Franckin F-mausteikon musta sirotin 12e, Kantolan kellari, Hämeenlinna

Uusi keräilykohde tänä vuonna on myös Franckin F-mausteikko jonka osia olen metsästänyt tähän mennessä heikolla tuloksella, sillä olen löytänyt vain tämän yhden mustan sirottimen. Jäljellä on vielä valkoinen sirotin, etikka-kannu ja sinappiastia.


Arabian mansikka Pomona sarjan kulhot 2kpl yht. 12e, Vanajankulman kirppis, Hämeenlinna

Kuten aiemmin mainitsin olen heikkona astioihin, etenkin vanhoihin kotimaisiin, ja yksi keräilyn kohde on tämä Mansikka Pomona-sarja. Minulla on ennestään jo viisi salaattilautasta mutta kuppien ja kulhojen kanssa on ollut heikompi tuuri. Kesällä Hämeenlinnassa käydessä kuitenkin onnisti ja löysin nämä kaksi kulhoa itselleni. Ne ovat täydellisen kokoiset mm. puurolle.


Arabian Pomona Mansikka muki 10e, Secondhandmarket, Salo

Löysin tänä vuonna myös tämän Pomona Mansikka mukin mutta kotona huomasin että sen punainen väri oli haalistunut enemmän kuin lautaseni, joten myin sen samalla hinnalla eteenpäin toiselle sarjan keräilijälle.


Arabian Dorothea sarjan lautanen, 2,5e, Hämeenlinna 

Aloin tänä vuonna keräilemään erilaisia vanhoja Arabian syviä lautasia sillä ne ovat parempia lounassalaatin syömiseen kuin muut arkiastiani ja niitä on tähän mennessä löytynyt jo kolme kappaletta.


Arabian Riqueza Argentina lautanen 4e, Secondhand market, Salo


Arabian fasaani sarjan syvä lautanen 5e, Muija Helsinki


Fauna kulho Oiva Toikka ja Humppilan ruskea malja

Nämä kaksi eivät itseasiassa olleet kirppislöytöjä vaan sain ne perintönä. Ajattelin silti esitellä ne tässä postauksessa koska tällaiset maanläheiset ja rosoiset sisustusesineet vaikuttaa olevan nyt tosi trendikkäät. Onhan esim. Pentikin ottanut tuotantoonsa taas kaamoskivensä.


Marimekko tarjottimet 12e/kpl, Suutarilan kirppis, Helsinki

En kirppiksellä tiennyt kumman tarjottimen ostaisin joten ostin molemmat sillä olivat niin kivan värikkäät.


Pentik kukkaruukut 2kpl yht. 16e, Tavarakirppis, Kajaani

Tämä löytö oli äidille, joka on miettinyt aiemmin näiden Pentikin ruukkujen ostamista. Nyt ne sitten löytyivätkin ja paljon edullisemmin jos hän olisi ne kaupasta ostanut.


Uunikokki vuoka, 20e, Mankkaan Akseli, Espoo

Viimeinen esine ei ole mitenkään erityisen jännittävä, mutta silti tärkeä koska olen etsinyt isompaa Uunikokkivuokaa (minulla on jo tori.fi kautta ostettu pienempi malli) ja nyt sen löysin kirppikseltä täysin uutena pakkauksessaan olevana ja n. puolet uutta halvempana. Ja mikä parasta, tässä ihanassa punaisessa sävyssä. 

Ostin tämän jälkeen vielä black fridaynä Iittalan nettikaupasta sen ison lasagne vuoan sinisenä kun kerran puoleen hintaan sai. Nyt uunivuokia onkin sitten ihan riittämiin.


Oikein hyvää Uutta vuotta 2024 vielä kaikille! Toivotaan että siitä tulee kirppistelyn lisäksi muidenkin asioiden saralla parempi kuin tästä vuodesta!

 

  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

2 comments

  1. Ulrika50v.blogspot.com30. joulukuuta 2023 klo 9.59

    Kiva postaus suomalaisista astioista ! Ja kiva blogi 😃

    VastaaPoista