Kirppislöydöt Kesä-Heinäkuu 2024

By Annika - elokuuta 01, 2024






Tänä kesänä tuli taas reissattua ympäri Suomea ja samalla käytyä muutamilla kirppiksillä, eli tässä tulee perinteinen löytökooste. Ja myös perinteitä kunnioittaen löydöt pitävät sisällään taas vanhaa lasitavaraa, sisustusjuttuja, askartelutarvikkeita ja muotia.

Nanny Still Nukkumatti snapsilasit 5kpl = yht. 25e / Bella Kirppis, Helsinki


Bella kirppiksellä oli yksi kesäviikonloppu alennuspäivä vuosijuhlan vuoksi, ja paikan omat tavarat oli tarjolla puoleen hintaan. Astiaseinältä bongasin heti nämä Nanny Stillin snapsilasit alennettuun 5e kappalehintaan ja koska minulla on ollut snpsilaseille tarvetta ostin ne aikailematta. Varsinkin lasien kaunis merenvihreän / turkoosin väri nopeutti ostopäätöstä.

Kukkarokehys 2e, Emmaus, Helsinki

Kukkarokehyksistä en voi koskaan kieltäytyä jos niitä tulee edullisesti vastaan. Varsinkin tämä oli nappi-löytö koska tässä on renkaat hihnaa varten eli tästä voi tehdä laukun.


Uusi keittiöpyyhe 8,80e / Bella Kirppis, Helsinki

Olen sisustanut kotini 50-luvun keittiötä pienellä retroteemalla, ja ostin joku aika sitten Nordic Nestistä tämän ruotsalaisen Almedahlsin keittiöpyyhkeen joka sopi hyvin väreiltään yhteen keittiössä olevan peltipurkkikokoelmani kanssa. Nyt bongasin Bellasta uutena samanlaisen, mutta aavistuksen eri sävyillä koristellun pyyhkeen. Ostin tämän siitä syystä että olen kaivannut toista pyyhettä jota voisi käyttää leivonnassa. 



Kaj Franck Fasetti snapsilasit 9kpl = yht. 40e, Reissukirppis Mäntyharju

Harvoin käy niin että kun etsii jotain tiettyä asiaa niin sen löytää, mutta tänä kesänä kävi tuplatuuri kun löysin snapsilaseja kaksin verroin. Eli muutama viikko sen jälkeen kun olin ostanut nuo Stillin Nukkumatti lasit, löysin nämä ihanan värikkäät ja priimakuntoiset Kaj Franckin Fasetti sarjan lasit Mäntyharjun kesäreissulta. Yhteensä laseja on 9kpl joista viisi on eri väriä. Ruskeaa on kaksi kappaletta, turkoosia neljä ja punaista, vihreää ja keltaista kaikkia yksi kappale. Ja sattui jopa niin että tuo turkoosi on sama kuin noissa Stillin laseissa josta syystä ne silloin ekana ostinkin.  

 

Nämä sointuvat kauniisti yhteen myös Tapio Wirkkalan mehulasien kanssa joita metsästin viime kesänä. Näissä Faseteissa on lasi myös paljon paksumpaa kuin noissa Nukkumateissa ja Wirkkalan laseissa eli näiden käyttöä ei tarvitse arkailla yhtä paljon. Kappalehinta jäi näissä vähän yli 4 euroon.


Alla vasemmalla Fasetti ja oikealla Nukkumatti:


Aalto malja 8e, Viirin Kirppis, Klaukkala

Olen jonkin aikaa miettinyt että tarvitsisin jonkun pienen säilytyskulhon sormuksilleni, ja nyt löytyi sopuhintaan tämä kaunis keskikokoinen aalto-malja. Se sopii myös hyvin yhteen samalla paikalla pitämäni Iittalan ison vitriini rasian kanssa jossa säilytän muita koruja. 


Sakari Pykälän Kulma maljakko 4e, Vintik, Rovaniemi

Vintage-maljakko kokoelmani täydentyi tänä kesänä tällä Sakari Pykälän Riihimäen lasille suunnittelemalla Kulma maljakolla. Maljakon yksinkertainen geometrinen muoto viehätti heti paljon, ja se sopii sen puolesta hyvin yhteen tänä vuonna aiemmin ostamani Nuutajärven 4901 keltaisen maljakon kanssa. Hetken ennen ostamista mietin tarvitsenko tosiaan kolmatta harmaata maljakkoa, mutta en voinut jättää sitä ostamatta, ja kotona ilokseni huomasin että Sara Hopean ja Kaj Franckin maljakkoni ovatkin enemmän lämpimämmän harmaita, kun taas tämä Kulma maljakko on sinertävämpi.


Alla vasemmalla Sara Hopean maljakko.


PT Design laukku 10e, Entrinki Kajaani

Käytän vapaa-ajalla paljon keskikokoisia cross body- laukkuja, ja en voinut vastustaa tätä todella edullisen hintaista ja kotimaista nahkalaukkua. Näiden asioiden lisäksi laukussa houkutti sen kiiltävä nahkapinta ja minimalistinen ulkonäkö. Muut laukkuni kun ovat paljon koristeellisempia niin tämä tuo kivaa vaihtelua pukeutumiseen.  



Musta nahkainen olkalaukku 5,50e, Fida, Iso-Omena, Espoo

Viimeisenä lomaviikkona löysin vielä toisen laukun, tällä kertaa töihin tämän läppärilaukun johon mahtuu pakkaamaan vielä eväätkin mukaan. Tykästyin tämänkin kohdalla minimalistiseen ulkonäköön ja kiiltonahkapintaan, mutta etenkin pitkiin olkahihnoihin, jotka tuo laukun ulkonäköön vähän rentoutta. 


Kesäkuu sekä heinäkuun kesäloma menivät taas todella nopeasti, ja en edes ennättänyt käydä yksilläkään rompepäivillä, mutta onhan tässä vielä elokuu edessä eli joitain rompetapahtumia ja ainakin useita ulkokirppiksiä on vielä mahdollisuus päästä koluamaan.



  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

4 comments

  1. Ulrika50v.blogspot.com2. elokuuta 2024 klo 11.06

    Kivoja astioita löytynyt !
    Kaikki vanhat laukut on niin hienoja mutta niissä aina niin lyhyt remmi, mutta ton laukun oisin minäkin ostanu kun voi pitää olkapäällä, hieno löytö 😃

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, en itseään osta laukkuja jos niitä ei voi pitää muuten kuin kädessä kantamalla.

      Poista
  2. Kivoja löytäjä olet tehnyt. Pyyhe on valtavan ihastuttava. Olisipa kiva nähdä kuvia myös keittiöstäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pitää katsoa jos muutaman hyvän kuvan onnistuisin siitä ottamaan.

      Poista