Kirppislöydöt syyskuu 2023

By Annika - lokakuuta 07, 2023

 


Lokakuun kirppissaalis jäi tavanomaista pienemmäksi, sillä en vieraillut niin monella kirppiksellä kuin tavallista. Mutta onneksi laatu korvaa määrän tälläkin kertaa. 

Tapio Wirkkalan punainen mehulasi 10e, Kahdeksas aisti, Helsinki

Nyt jo parin kuukauden ajan olen yrittänyt etsiä näitä laseja lisää, ja viimeisimmäksi löytyi tuo punainen yksilö kympillä. Enemmälle ei juuri nyt ole tarve, mutta jos näitä tulee jatkossakin edullisesti vastaan niin mukaan nekin lähtee.




Arabia Dorotea syvä lautanen 2,5e, Nastamesta Hämeenlinna

Vanhojen syvien lautasten keräily jatkuu (nämä on niin loistavia esim. lounassalaattilautasina) tällä kertaa löysin priimakuntoisen Dorothea II lautasen (1969-1970). Myyntipöydässä oli muitakin samoja lautasia, mutta niissä sininen väri oli jotenkin levinyt joten en niitä ostanut.



Arabian Pomona mansikka syvät kulhot 6e/kpl, Vanajankulman kirppis, Hämeenlinna

Keräilen myös tätä mansikka pomona-sarjaa kun sitä hyväkuntoisena vastaan tulee. Nämä kulhot oli aika edullinen löytö. Ainoa puute oli että molemmissa on yhdet pienen pienet osumat reunassa, mutta ne eivät ole teräviä eivätkä erotu juuri ollenkaan niin normi arkiastioiksi ne käyvät edelleen loistavasti. Nämä on muuten juuri sopivat puurolautasina.



Arabia Kaj Franckin F-mausteikon musta sirotin 12e, Kantolan kellari, Hämeenlinna

Olen tässä viimeaikoina pannut merkille että kotiin ruokapöytään pitäisi hankkia maustesirottimet, ja etsiskellessäni netistä sopivaa vintage-mausteikkoa törmäsin tähän Kaj Franckin suunnittelemaan F-sarjaan jonka muotoilu viehätti kovasti. Sarjaan kuuluu kaksi sirotinta, sinappiastia ja etikkapullo sekä näiden tiikkinen alusta. Kokonaisesta sarjasta saa pulittaa antiikkiliikkeissä yms. nettikaupoissa aika paljon joten ajattelin että jos ostaisin palat erikseen niin säästäisin hinnassa ehkä jonkin verran. Eka osa tuli vastaan nyt sitten tässä kuussa, eli se oli tämä musta sirotin, mielestäni kohtuulliseen 12 euron hintaan. Nyt puuttuu vielä valkoinen suolasirotin sekä sinappiastia ja etikkapullo. Kaksi viimeistä haluaisin myöskin olevan mustia tai valkoisia. Alkuperäistä tiikkialustaa en usko löytäväni kovin helposti, joten siihen virkaan saa kelvata joku muu samantyylinen alusta.



Calvin Klein lippis 5e, Bella Kirppis, Helsinki

Harkitsin tämän samaisen lippiksen ostoa kesällä Sokokselta, mutta hintaa oli sen verran paljon että jätin sen ostamatta. Nyt löysin sen onnekseni sitten kirppikseltä hyväkuntoisena ja 90% halvempana.





  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments