Huovutettu kranssi syksyyn

By Annika - syyskuuta 29, 2023

villasta huovutettu lehti kranssi

Askartelulaatikkoon oli päässyt vuosien varrella kertymään kauhea läjä jämävilloja, jotka veivät siellä myös liikaa tilaa, joten hetken niitä käsissä pyöriteltäessä ja pohtiessa keksin että niistähän saisi huovutettua helposti värikkään syksyaiheisen kranssin. Minulla on toki ollut perinteenä joka syksy tehdä kranssi aidoista luonnonkasveista, mutta joskus jos muut kiireet painaa päälle niin olisi helppo laittaa eteisen sisäoveen vain tällainen kestoversio.

Tarjolla minulla oli onneksi hyvä väriskaala villaa: vihreää, ruskeaa, oranssia, keltaista ja punaruskeaa. Muodostin yhden lehden aina sekoittamalla päävärin kanssa muita sama sävyisiä villoja, ja muotoilemalla ne vapaalla kädellä ja huovutusneulan avulla lehden muotoisiksi. Kokeilin myös noita Suomalaisesta kirjakaupasta parilla eurolla ostamiani lehtimuotteja, mutta oikeastaan en olisi niitä tarvinnut ollenkaan sillä muodot sai helposti aikaan itsekin. Tein lehdet jäljittelemään vaahteran, tammen, lehmuksen ja koivun lehtiä. Tein niistä myös vähän erikokoisia jotta niissä olisi enemmän kontrastia keskenään. Näin jälkikäteen ajateltuna olisin voinut tehdä osasta vielä pienempiä jotta muodot erottuisi koko kranssista paremmin.


Tein viimeisenä lehtiin keskelle vielä erivärisiä juonteita jotta ne näyttäisivät vähän aidommilta ja niissä olisi enemmän syvyyttä. Tämän jälkeen huovutin lehdet vielä valmiiksi marseillesaippuan ja kuuman veden sekoituksella ja hankaamalla lehtien pintaa kuplamuovin röpelöllä pinnalla. Yhteensä lehtiä tuli noin 20 kappaletta.


Huovutin lehdet laittamalla ne uunivuokaan joka oli päällystetty kuplamuovilla (kuplat ylöspäin) sitten ripottelin saippuavettä päälle ja asetin päälle vielä toisen kuplamuovin palan (kuplat alaspäin) jota hankasin noita lehtiä vasten.


Styroksikranssin ostin Tokmannilta ja päällystin sen ensin tuolla oranssilla villalla (ja vähän keltaisella) jota minulla oli varastossa eniten. Kiinnitin villan styroksiin helposti huovutusneulan avulla. 



Tämän jälkeen käytin kuumaliimaa kiinnittämään lehtien nurjat puolet kranssiin kiinni. Asettelin lehtiä niin että eriväriset lehdet jakautuisivat kranssiin tasaisesti ja että isommat lehdet jäisivät pienempien taakse. Uudet lehdet kiinnitin aina edellisten lehtien yläpäiden taakse.

Tässä valmis lopputulos:

villasta huovutettu lehti kranssi

villasta huovutettu lehti kranssi


 

  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments