Kirppislöydöt kesäkuu 2023

By Annika - heinäkuuta 01, 2023


Tämä kuukausi oli kirppislöytöjen suhteen harvinainen, sillä tein mielestäni tosi paljon hyviä ja edullisia löytöjä, ja paljon sellaisia joista olen haaveillutkin. Tosin ehkä tätä onnea selittää myös se että kiersin tässä kuussa jopa viiden paikkakunnan (Helsinki, Espoo, Salo, Kajaani, Sukeva) kirppikset, eli työtäkin löytöjen eteen tuli tehtyä.

Kävin heti tämän kuun alussa toista kertaa elämässäni Klaukkalan suurella Viirin kirppiksellä. Viime kerrasta oli vierähtänyt vuosi, ja en silloin löytänyt sieltä mitään ostamista joten en ollut sen jälkeen vaivautunut raahautumaan sinne asti uudelleen. Tällä kertaa lopputulos oli kuitenkin täysin toinen, sillä sieltähän löytyi vaikka mitä tavaraa joista suurinta osaa olin nettikirppiksillä vilkuillut ennestään ja nyt ne löysin täältä paljon edullisemmin. Myös vieressä olevasta Elegantik antiikkikaupasta löytyi mukaan jotain.

Ray Ban vintage aurinkolasit 12e, Viirin kirppis

Eka löytö oli nämä Ray Banin B&L W2188 vintage arskat, joita mainostettiin hintalapussa aidoiksi, mutta niistä huomasi, että nuo sangat on peräisin jostain muista laseista, ja vain noissa linsseissä ja nenätuen takana oli aidot ray-banin tunnistemerkit. Ostin nämä siitä huolimatta, koska tärkeintähän aurinkolaseissa on nuo linssit ja niiden laatu, ja olen joskus tästä syystä miettinytkin raybanien ostoa, mutta ne ovat tuntuneet niin kalliilta verrattuna rikkoutumisen mahdollisuuteen (varsinkin koska olen kömpelö), mutta näiden kanssa ei minun tarvitse olla yhtä huolissaan koska hinta oli maltillinen. Näyttää myös siltä että aurinkolasitrendeissä on yhä suositumpia tällaiset kapeammat ja pienemmät mallit, niin kivat että nyt löysin itsellekin sellaiset.


2007 ja 2008 kesän muumikulhot Rantaelämää ja Delfiinisukellus 12e/kpl eli yhteensä 24e

Keräilen muumikulhoja, joten nämä oli oikeat unelmalöydöt. Ja mihin hintaan - näissä oli vieläpä tarrat kiinni ja ne oikeasti näyttikin täysin käyttämättömiltä eli ovat olleet varmaan jonkun toisen keräilijän hyllyllä nämä vuodet. En oikein pidä niistä nykyisistä keltaisen värisistä kesäkulhoista, joten kiva että nyt minulla on näitä mieluisampia versioita. Tykkään myös syödä eri muumikulhoista eri vuodenaikoina, joten nämä löytyi täydellisesti juuri kesää varten.


Neodyymi Riihimäen lasin / Helena Tynell Pala-maljakko 25e, Viirin kirppis

Keräilen myös näitä pala-maljakkoja, mutta niitä ei tule minulla kovin usein live-kirppiksillä vastaan joten tämä kohtuullisen hintainen ja ehjä yksilö oli mielestäni todella hyvä löytö. Varsinkin kun ottaa huomioon että myin viime vuonna tämän värisen yksi-osaisen palamaljakon sen takia että se oli omaan käyttöön liian pieni, niin kiva saada tätä väriä taas kokoelmaan mukaan. Näin itse asiassa tällaisen samanlaisen maljakon myöhemmin tässä kuussa Punavuoren Patinassa Helsingissä, jossa hintaa oli lähes 50 euroa, joten onneksi löysin tämän ensin.



Ultima Thule lautaset yht. 36e, Viirin kirppis & Elegantik

Nyt löytyi äidille nappi synttärilahja. Ostin hänelle noita samalaisia pullalautasia muutama kuukausi sitten viisi kappaletta, ja hän on vielä kaivannut kolmea lisää, ja nyt ne tuli vastaan 8e kappale hintaan aiemmin mainitsemastani Elegantik antiikkikirppikseltä. Tuon isomman tarjoilulautasen ostin hänelle ns. yllätyksenä ja sillä oli hintaa Viirin kirppiksellä 12e.


Marimekon Onnimanni peltipurkit 3kpl, 5e/kpl eli yht. 15e, Tavarakirppis, Kajaani

Peltipurkkikokoelmani sai täydennystä näistä Marimekon kirjain ja numero-aiheisista Onnimanni purkeista joiden kappalehinta oli vain vaivaisen vitosen. Olen näitä aiemmin ihaillut muissa blogeissa ja instassa, joten kun ne tulivat vastaan näin helposti ja huokeaan hintaan niin olihan ne ostettava.  Tämä oli aika hauska sattuma, sillä löysin viime kuussa ison palan tätä saman kuvion kangasta parilla eurolla Fidasta.



Suosikki lehden 2000-vuoden vuosikerta 3e, Entrinki, Kajaani

Nyt on sitten kesälukemista koko loman ajaksi, sillä löysin tämän ison kansion täynnä 2000-vuoden suosikki-lehtiä, ja on mukana vieläpä 99- ja 01-vuodenkin numeroita. Tulee varmasti olemaan tosi nostalgista selailtavaa. 




Arabian SN valkoiset suojaruukut ilman aluslautasia yht. 9 euroa

Käytiin samalla kesäkuun viikolla äidin kanssa vielä Pohjois-Savossa Sukevan Lohirannan rompepäivillä. Sää oli lämmin ja aurinkoinen sekä paljon hyvää rompetta oli myös tarjolla. Löysin tapahtumasta kaksi valkoista Arabian SN ruukun yläosaa/suojaruukkua joita olin etsinyt puolisen vuotta aina siitä saakka kun sain yhden toisen ostamani SN ruukun kaupantekijäisenä pari ylimääräistä näiden ruukkujen kokoista aluslautasta. Ruukut olivat eri myyjiltä ja pienestä 11cm suojaruukusta maksoin 3 euroa ja isommasta 13cm ruukusta 6 euroa. 

Kaiken kaikkiaan nyt minulla on yhteensä 8 kappaletta näitä Arabian SN ruukkuja, viisi valkoista ja kolme mustaa ja vieläpä neljässä eri koossa. Ne alkaakin omaan käyttöön jo riittämään mutta haluaisin vielä edes yhden SL mallisen ruukun kokoelmaan mukaan.


Ennen juhannusta ehdin piipahtamaan myös Salossa jossa en ollut ennen kirppiskierroksella käynytkään. Aarresaaresta, Salon osto ja myynti liikkeestä ja Radiokirppiseltä ei löytynyt mitään, mutta Second hand marketista tein pari kivaa löytöä.

Arabian Mansikka Pomona muki 10e, Secondhand market Lohja

Löysin viime kesänä 15 eurolla pihakirppikseltä tämän sarjan viisi salaatti/kakkulautasta, jonka jälkeen olen yrittänyt tuloksetta etsiä niille kaveriksi näitä mukeja. Nyt lopulta löysinkin yhden, tosin sen punainen väri on jo hieman haalistunut (varsinkin kun vertaa lautasieni väriin) mutta ostin sen koska se oli kuitenkin täysin ehjä. Saa nähdä milloin loput neljä mukia tulevat vastaan jos tulevat.


Arabian vanha Argentina Riqueza lautanen 4e, Second hand Lohja

Minussa on hiljattain syntynyt jostain syystä viehätys näihin Arabian vanhoihin punavalkoisiin sekä sinivalkoisiin astioihin, vaikken oikeasti tarvitsisi kotiin yhtään uusia ruokailuastioita. Annoin itselleni kuitenkin luvan ostaa tämän edullisen ja ikäisekseen aika hyvin säilyneen syvän lautasen, ja nyt olenkin fiilistellyt syömällä siitä pastaa ja salaattia muutamia kertoja. Tulevaisuus näyttää syttyykö laajempi keräilyinto näihinkin astioihin vai jäikö tämä kertaostokseksi.

  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments