Kirppislöydöt toukokuu 2023

By Annika - kesäkuuta 01, 2023

 

Tässä kuussa tuli tehtyä vaatelöytöjä hieman tavallista enemmän, sillä kävin pari kertaa Helsingin Vallilan uudella Bella-kirppiksellä, jossa myyntipöytiä ja vaaterekkejä oli useamman sataa kappaletta. Mukaan mahtui tässä kuussa kuitenkin vaatteiden lisäksi myös hieman asusteita ja pari hyvää kangaslöytöä.


Polo Ralph Lauren laukku 80e, tori.fi

Minulla oli huhtikuun lopulla vuokrattuna kirppispöytä Punavuoren patinasta, josta sain vähän tuloja, joten annoin itselleni luvan ostaa yhden laukun sillä ehdolla että laittaisin loput rahat säästöön. Laukuksi valikoitui tällainen sammaleenvihreä/ruskea satulamallinen laukku.  Laukun ovh. on ollut 360 euroa valmistajan omilla sivuilla, joten säästin aika hyvin ostamalla tämän käytettynä.


River Island paita 7,5e, Toinen kerros, Espoo

Tämä söpö kevääseen täydellisesti sopiva paita löytyi kirpparilta uutena, ja siinä oli vielä alkuperäinen hintalappukin kiinni.

Marimekko Onnimanni kangasta, 2e, Espoon keskuksen Fida

Kangasvarastoni sai täydennystä tästä söpöstä ja värikkäästä Marimekon kankaasta. Tämä oli alun perin lasten pussilakana, mutta purin sen reunat ratkojalla jolloin sain siitä n. 1,2 x 3m kokoisen palan. En vielä tiedä mitä tästä ompelisi, mutta eiköhän sille käyttöä löydy. Kuvio on vuodelta 1989, ja en muista että tätä olisi ollut uudelleen tuotannossa sen jälkeen eli tämä saattaa hyvin olla sen päälle 30-vuotta vanhaa. Jos on, niin täytyy sanoa miten paljon laadukkaampaa Marimekon tuotanto on silloin ollut nykypäivään verrattuna. Vaikka tätä pussilakanaa oli käytetty ja pesty, niin värit olivat edelleen kirkkaat, kangas vahvaa ja pinta nyppyyntymätöntä. Eli käytönjälki näkyi oikeastaan vain kankaan pehmeytenä.



Vintage juhlamekko 8e, Bella-kirppis, Helsinki

Kuten alussa kerroin kävin toukokuussa kaksi kertaa upouudessa Bella-kirppiksessä Helsingin Vallilassa. Kyseessä on entisessä varastohallissa oleva jättisuuri kirppis, jossa on  useita satoja myyntipöytiä. Kävin siellä ensimmäistä kertaa kuun ensimmäisenä sunnuntaina jolloin kirppis oli ollut auki alle viikon, ja seuraavan kerran kuun toiseksi viimeisenä sunnuntaina. Tavara oli pöydissä hyvin vaihtunut tällä välillä ja se oli yleisesti ottaenkin todella monipuolista ja laadukasta, eli löytöjä tuli tehtyä yhteensä aika paljon.

Ensimmäinen löytö oli tämä USA:ssa valmistettu vintage juhlamekko, joka on tyylinsä perusteella n. 80-luvulta. Mekko on tehty polyesteristä joten saa nähdä millainen käyttömukavuus tällä on mutta muuten mekon romanttinen tyyli viehätti kovasti. Ja mekossa on myös todella nätit yksityiskohdat kuten tuo rusettinauha kaulassa sekä pinkeistä helmistä tehdyt napit. Kangas vain on todella läpinäkyvää ja tässä ei ollut sisälle ommeltua alushametta kuten useissa nykypäivän mekoissa, joten minun pitää ostaa tälle vielä erikseen ihonvärinen alushame.


Vilan sininen paita 5e, Bella-Kirppis, Helsinki

Tästä löytyi uusi vähän siistimpi vaate toimistokäyttöön. 


Valkoinen Joelle puuvillapaita 5e, Bella-Kirppis, Helsinki

Tämä löytö oli tällainen kivan juhlava boheemi oversize paita kultaisilla kaula-aukolla ja hihansuilla. En ole kuullut merkistä aiemmin mutta se on googlettelun perusteella ilmeisesti ruotsalainen vaateketju ja tuntuu ensi vaikutelman pohjalta aika laadukkaasti valmistetulta. Nuo kultaiset kohdat on itse asiassa tehty pienistä kullanvärisiä helmistä mikä on todella kiva yksityiskohta.



Iso pussi hiusperhosia/-klipsejä 5e, Bella-Kirppis, Helsinki

Onnistun rikkomaan kaikki perhos-/hiusklipsit aina muutaman kuukauden päästä niiden hankkimisesta, joten en ole niitä enää raaskinut uutena oikein ostaa. Nyt kirppikseltä löytyi sitten tämä pussi joka sisälsi viisi isoa perhosklipsiä sekä tusinoittain pienempiä hiusklipsiä yhteensä vain vitosella, joten nappasin sen heti mukaani.


Esprit vaalea puuvillatakki, 6e, Toinen kerros, Espoo

Minulla ollut etsinnässä lyhyehkö vaalean beige takki jonka tulisi olla tarpeeksi ohut kesää varten ja juuri täydellinen yksilö tulikin vastaan vakiokirppikselläni. Tämä on 100 prosenttista puuvilla joten se hengittää helteelläkin hyvin


Marimekon Bo Boo
kangasta 3e, Bella kirppis

Viimeinen kirppislöytö oli myös tämän kuukauden toinen kangas-löytö, eli   se oli pari palaa tätä Marimekon leikkisää auto-kuvioista kangasta. 




  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

4 comments

  1. Onpa kivoja kirppislöytöjä. Nuo vanhat tehdashallit ja jotkut uudemmatkin varastohallit ovat kyllä mainio paikka kirppareille, taidenäyttelyille ja erilaisille kulttuuritempauksille. Hienoa, että halleille löytyy monipuolista käyttöä. https://www.hallipojat.com/rakennuspalvelut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näin juuri, hyvä että mahdollistavat tosi monipuolista käyttöä.

      Poista
  2. Mahtavia löytöjä. Ihan merkkivaatteitakin voi löytyä kirppiksiltä. Oli myös tarkoitus mennä tekemään kierros tämän kesän aikana, mutta lopulta aika ei riittänyt kesälomalla. Täytyy kokeilla myöhemmin, vaikka jonain viikonloppuna. https://www.wanhanestori.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo kyllä sitä joskus saattaa onnistaa kirppisvaatteissakin :)

      Poista