Omenapuiden kanttaus ja katealueet

By Annika - kesäkuuta 11, 2022

Tänä keväänä sain viimeinkin tehtyä jo kolme vuotta istutettuna olleille omenapuille kanttaukset ja katealueet. Tähän mennessä puiden tyvet eivät ole näyttäneet kovin siisteiltä sillä heinä on saanut niiden kohdalla kasvaa vapaasti, kun runkoja on täytynyt väistellä ruohonleikkurilla. 



Tein kanttaukset ympyrän muotoon 40cm puun tyvestä kaivamalla lapiolla uran maahan. Sen jälkeen poistin parhaani mukaan nurmikkoa syntyneen ympyrän keskeltä. 




Päällystin alueen suodatinkankaalla, koska katekangasta meillä ei sattunut olemaan, ja ajattelin että parempi että edes joku kangas tulee katteen ja nurmikon väliin, ettei nurmi alkaisi kasvaa katteesta läpi. 



Tein urasta aika syvän joten sain helposti käännettyä kankaan reunat sen pohjalle ja levitettyä päälle hieman multaa jolloin lopullinen kanttaus jäi kuitenkin selvästi näkyviin.



Viimeisenä levitin männynkuorikatteen jota yhden omenapuun 0,5m2 alueelle (kun ympyrän säde 0,4m) kului puoli 50l säkkiä.



Maalla tuule aina aika kovasti järveltä päin, joten omenapuut ovat olleet edelleen tuettuina. Pirkkaniksinä voisin mainita että vanhat ja reikäiset sukkahousut ovat aivan mainio tapa sitoa puu kiinni, sillä ne eivät hankaa puun runkoa mutta ovat kuitenkin hyvin vahva ja tukeva sidontamateriaali.






  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments