Kirppislöydöt loppuvuodelta 2022

By Annika - tammikuuta 09, 2023


Nyt olisi pitkästä aikaa taas esittelyssä kirppislöytöjä - tarkemmin sanottuna viime syksyn ja alkutalven ajalta, sillä kesän kirppislöydöistä kirjoitin jo tässä postauksessa. Helsingin lisäksi kirppiskäyntejä tuli tehtyä muuallakin puolella Suomea, sekä toki myös nettikirppiksillä. 

1. Ruskea Iittalan tuikku 5e / Punavuoren patina, Helsinki

Ensimmäisenä löytö on syyskuulta. Tämän kanssa minulle kävi aika klassisesti, eli se tuli mukaan ns. ylimääräisenä kotiintuomisena, kun menin hakemaan omia myymättä jääneitä tavaroitani pois kirppismyynnistä. Ennestään kotoa löytyi pari muutakin syksyn sävyistä tuikkua (nekin kirppiksiltä ostettu), joten tämä pääsi täydentämään kokoelmaa. Hintakin oli mielestäni edullinen eli vain vitosen.

2. Arabian Kala - levy 20e / Tavarakirppis, Kajaani

Joululomalla Kainuussa poikkesin perinteisesti Kajaanin Tavarakirppiksellä, ja tein sieltä mielestäni hinta/laatusuhteeltaan aika hyvän löydön, eli tämän Arabian vuosina 1953-1960 tuotannossa olleen kala-aiheisen talouslevyn. Se oli vieläpä täysin ehjä, tosin hieman tahrainen mutta liat lähti pesussa hyvin pois. 

3. Arabian Sointu - vaaleanvihreä kermakko 15e, Tori.fi

Tädilläni oli tammikuun alussa synttärit, ja löysin netistä lahjaksi hänen kermakko-kokoelmasta puuttuvan Kaj Franckin Sointu- sarjan vaaleanvihreän pienen kermanekan. Tämä lähti niin kiireellä lahjansaajalle etten ehtinyt siitä kuvaakaan napsaista. 

4. Muumikulhot, talvi 2016 ja kesä 2014,  20e, Tori.fi

Tori.fi:stä löytyi myös nämä minulla jonkin aikaa etsinnässä olleet talvi- ja kesäkulhot täydentämään muumikulhokokoelmaani. Hintaa oli sopivasti 10e/kpl


5. Riihimäen lasipurkki 12e, Helsinki Second-Hand

Iskä antoi aiemmin syksyllä minulle toimeksiannon etsiä hänelle toinen tällainen Riihimäen lasin pieni kannellinen purkki, ja se löytyi yllättävän helposti Helsinki Second-Handin laajasta valikoimasta. Näihin on kuulema kätevä tehdä porkkanaraastetta yms. jääkaappiin säilöön.


6. Arabian SN- ruukku iso + aluslautaset 25e, Vallilan kirppis, Helsinki

Kävin itsenäisyyspäivänä Vallilan kirppistapahtumassa ja sieltä löysin edullisesti tämän valkoisen ison Arabian ruukun. Tämän sarjan ruukkuja minulla on kotona jo neljä, mutta ei vielä näin isoa kokoa, joten tämä oli hyvä löytö varsinkin jos keväällä näyttää siltä että joku viherkasveista tarvitsee siirtää isompaan ruukkuun. Myyjä antoi vielä kaupantekijäisiksi kolme muuta Arabian ruukun aluslautasta, eli nyt pitää olla silmä tarkkana jos näihin löytyisi sopivat ruukut pareiksi. 

7. Peltirasia langoille 4e, Lähetystori Immanuel, Kajaani

Ompelukoneen langoille löytyi tämä söpö kissarasia. 

8. Essu keramiikka-kursille 4e, Lähetystori Immanuel, Kajaani

Pääsin monen vuoden odotuksen jälkeen työväenopiston keramiikkakurssille jota varten ostin vaatteideni suojaksi tämän essun.

9. Ystäväni-kirja 1e, Tavarakirppis, Kajaani

Tämä käyttämätön, ehkä n. 80-90 luvulta oleva, pieni kirjanen löytyi eurolla. En ikinä muista kenenkään muun syntymäpäiviä ja osoitteita joten nimppari-/synttärikorttien lähetystä varten saan tiedot nyt kerättyä tähän kirjaan helposti ylös. 






  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments