Kirpputorilöytöjä alkuvuodelta 2023

By Annika - helmikuuta 20, 2023


Tänä alkuvuonna on kirppisjumalat tuntuneet olevan eritäin suopeita minua kohtaan, sillä olen tehnyt mielestäni eritäin hyviä löytöjä ja paljon sellaisia mitä olen jo kauan etsinyt. Toki olen kiertänyt kirppiksiä hieman ahkerammin kuin viime vuonna, mutta ei tällaista tuuria ole siltikään aina matkassa.

1. Arabian Domino- sarjan Sininen keittiö ruokalautaset 5kpl, 40e, Kirpputori Toinen Kerros, Tapiola Espoo

Tämä ensimmäinen löytö oli puhtaasti heräteostos, mutta en vain voinut jättää näitä kauniita iso ruokalautasia kirppikselle, sillä juuri sinivalkoiset ruoka-astiat on minusta kaikista ihanimpia. Näissä on vielä sellainen nätti vanhanaikainen kukkakuviokin. Näitä valmistettiin ilmeisesti vain muutaman vuoden aikana kahdeksankymmentä- ja yhdeksänkymmentäluvun taitteessa, mistä varmaan johtuu etten muista aiemmin näitä nähneeni missään. Nämä ovat halkaisijaltaan 25cm eli näihin mahtuu isompikin ruoka-annos ja lisukkeita.

2. Iittalan Kastehelmi Oliivin värinen tuikkulyhty 5e, OPSHOP, Hietalahti Helsinki

Entisen Hietsun kirppiksen kellaritiloissa aloittanut OPSHOP kirppis oli kerrassaan positiivinen yllätys. Siellä oli paljon hyviä vaatteita sekä sisustus- ja käyttötavaraa ja hinnat mielestäni kohtuulliset. Ensimmäisellä vierailulla siellä mukaan tarttui tämä kastehelmen vihreä tuikkukippu vitosella.

3. Marimekon 70-juhlavuosi pinkin punaiset unikko mukit 38e, Aino Kirppis, Kannelmäki Helsinki

Hypistelin näitä erikoiserä- mukeja silloin muinoin kaupassa useaan kertaan, mutten ostanut ja se tietysti jäi harmittamaan kun nämä poistuivat markkinoilta. Siksi nappasin nämä heti mukaani kun näin ne Aino kirppiksen hyllyllä tammikuun lopulla. Nämä olivat kaiken lisäksi uudet ja tarratkin oli pohjassa kiinni. 


4. Kastehelmi kääntömaljakko, 25e, Punavuoren Patina, Helsinki

Kerään kastehelmi-sarjaa, joten kun eteen tuli suht edullisesti tämä pieni maljakko, tai toisinpäinhän tätä voi käyttää kynttilänjalkana, niin oli se pakko ostaa.





5. Iittala iso kirkas vitriini 25e, Iso Roban Fida, Helsinki

Harkitsin joitain vuosia sitten ostavani tällaisen Iittalan lasisen säilytysrasian koruilleni, mutta koska ne ovat käytettynäkin aika kalliita hylkäsin sen ajatuksen sitten kokonaan. Mutta yllättäen näinkin helmikuussa tämän ison 10cm x 10cm vitriinin Iso Roban Fidassa vain 25 eurolla joten en aikaillut ostamisessa kauaa.




6. Mustavalkoinen pilkku mekko 35e, Punavuoren Patina

Yleensä kun lähtee kirppikselle etsimään jotain tiettyä juttua niin sitä harvemmin löytää, mutta kun tässä taannoin etsin työpaikan illallistapahtumaan sitä edeltävänä päivänä pitkää mekkoa niin sellainen löytyi kuin löytyikin. Hintaa oli mielestäni vähän liikaa käytetyksi Zaran mekoksi, mutta olin muuten niin tyytyväinen mekkoon että ostin sen silti. 


7. Musta pikkulaukku 4e, OPSHOP, Hietalahti, Helsinki

Olen etsinyt noin puolisen vuotta  bile-/baarilaukkua, jonka on pitänyt täyttää monta tiettyä kriteeriä, ja nyt se viimein löytyi. Ainoa huoli on että vaikka laukku on tosi jämäkkää tekoa niin sen pinta on keinonahkaa, mikä tuppaa hapertumaan muutamassa vuodessa. Toivottavasti jos säilytän tätä dust-bagissa käyttökertojen välissä se auttaisi hieman.


  • Share:

Suositeltuja kirjoituksia

0 comments